ΕΛΛΑΔΑ

Επετειακά γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ για το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών – Αθήνα 2017»

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων δημιούργησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την πρώτη ιστορική Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 24 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή 10 χωρών.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, πέρα από την Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. Δέκα κράτη στη σημερινή επικράτεια των οποίων μεγαλούργησαν σπουδαίοι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως ο αιγυπτιακός, ο ρωμαϊκός, ο περσικός, οι πολιτισμοί των Μάγια, των Ίνκας, των Αζτέκων, οι πολιτισμοί της κοιλάδας του Ινδού και της Μεσοποταμίας και φυσικά ο σινικός και ο ελληνικός πολιτισμός.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δημιούργησαν φεγέ ενός γραμματοσήμου όπου αποτύπωσαν αντιπροσωπευτικά σύμβολα των 10 αρχαίων πολιτισμών τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο που παραπέμπει στην Υδρόγειο. Ο συνδυασμός των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργεί την αίσθηση της αρχαιοελληνικής σπείρας.
Το γραμματόσημο του φεγέ είναι εμπνευσμένο από το λογότυπο του Φόρουμ το οποίο είναι λιτό, ωστόσο πλούσιο σε συμβολισμούς. Το φόντο του είναι η υδρόγειος, το κοινό σπίτι όλων των πολιτισμών. Πάνω στην υδρόγειο, μία γραμμή ενώνει τα αστέρια των δέκα πολιτισμών, σχηματίζοντας έναν αστερισμό. Η μελέτη των άστρων απασχόλησε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν, να μετρήσουν, να προβλέψουν, να λατρέψουν. Κοιτάζοντας τον ουρανό, κοίταζαν το μέλλον και το λογότυπο, ως σύμβολο φωτεινής συνεργασίας, έρχεται να αποτυπώσει τόσο τη γεφύρωση μεταξύ των πολιτισμών όσο και τη γεφύρωση του χθες με το σήμερα.
Το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» προσβλέπει σε συλλογικές δράσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης.
Να σημειωθεί πως όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ που θα αποσυρθούν στις 23 Απριλίου 2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.