ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Καννών: Εκτός διαγωνισμού θα προβληθεί η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι

Εκτός διαγωνισμού θα προβληθεί η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι με την Εμανουέλ Σενιέ, την 'Εβα Γκριν και τον Βενσάν Περέζ στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως 28 Μαΐου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο 83χρονος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2002 και το 'Οσκαρ σκηνοθεσίας το 2003 για τον "Πιανίστα" πήγε για τελευταία φορά στις Κάννες το 2013, όπου διαγωνιζόταν η ταινία του "Venus in Fur" ("Η Αφροδίτη με τη γούνα") με πρωταγωνίστρια και πάλι την γυναίκα του, Εμανουέλ Σενιέ.

Η νέα ταινία του Πολάνσκι έχει τον τίτλο « D'apres une histoire vraie» (σε ελεύθερη απόδοση: Βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία) και βασίζεται στο ευπώλητο μυθιστόρημα της Ντελφίν ντε Βιγκάν, που διηγείται την ιστορία μίας συγγραφέα η οποία μετά την έκδοση του βιβλίου της «πέφτει στο κενό». Τη σεναριακή διασκευή του μυθιστορήματος συνυπογράφουν ο ίδιος ο Πολάνσκι και ο Ολιβιέ Ασαγιά.

Νέα προσθήκη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα είναι η ταινία «The Square», η καινούργια ταινία του Σουηδού Ρούμπεν 'Εστλουντ, ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πριν από τρία χρόνια με την εξαιρετική «Ανωτέρα Βία».

Στην κατηγορία των ειδικών προβολών θα προβληθούν δύο ταινίες. Μία του ηθοποιού Ερίκ Καραβακά με τίτλο: «Carre 35» και η αφηγηματική του ελβετού σκηνοθέτη Μπάρμπερ Σρέντερ: «Le Venerable W» γυρισμένη στη Βιρμανία. Η εν λόγω ταινία είναι η τελευταία της «τριλογίας του κακού» την οποία εγκαινίασε η ταινία «Στρατηγός Ιντι Αμιν Νταντά: Αυτοπροσωπογραφία" και η "L' Avocat de la terreur".

Δύο συμπληρωματικές ταινίες μεγάλου μήκους φιγουράρουν στην κατηγορία «Ένα κάποιο βλέμμα». Η ταινία «La Cordillera» του Αργεντινού Σαντιάγκο Μίτρε, πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον γνωστό μας από την ταινία του 2009 «Το μυστικό στα μάτια της» Ρικάρντο Νταρίν, και η ταινία «Walking past the future» του Κινέζου Λι Ρουιτζούν.

Στις παιδικές προβολές έχει ενταχθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων « Zombillenium» των Πενς και Αλέξις Ντικόρ. Πρόκειται για οικογενειακή κωμωδία με ζόμπι, βαμπίρ και λυκανθρώπους.

Στη διάρκεια του 70ου Φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί φόρο τιμής στον μεγάλο γάλλο σκηνοθέτη Αντρέ Τεσινέ η νέα του ταινία «Nos Annees folles». Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός λιποτάκτη ο οποίος μεταμφιέζεται σε γυναίκα προκειμένου να μην πάει στο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.