ΕΛΛΑΔΑ

Οι επετειακές εκδηλώσεις του ΕΚΠΑ για τα 180 χρόνια λειτουργίας του, για τον Μάιο

Ελεύθερη πρόσβαση στα μουσεία του πανεπιστημίου, αγώνας δρόμου, ξεναγήσεις, επιστημονικές και μουσικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το μήνα Μάιο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του.
Η κεντρική εκδήλωση του πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Μαΐου, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος και θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους για την ιστορία και την προσφορά του πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
Ημέρα ελεύθερης πρόσβασης στα Μουσεία του ΕΚΠΑ (6 Μαΐου), αγώνας δρόμου στην Πανεπιστημιούπολη και συναυλία (7 Μαΐου), επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή των Επτανήσων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» (17 Μαΐου), μουσική εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή (24 Μαΐου), ξεναγήσεις στα κτήρια της Αθηναϊκής Τριλογίας --Πανεπιστήμιο, Ακαδημία και Εθνική Βιβλιοθήκη-- (τα Σάββατα 13, 20 και 27 Μαΐου), και τριήμερο καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα Προπύλαια του πανεπιστημίου (26-28 Μαΐου), σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net).
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και μια σειρά δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Από αυτές, ξεχωρίζουν: η συναυλία στο Ηρώδειο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής, η εκδήλωση για τα 30 χρόνια Erasmus+ (28 Ιουνίου), οι «Βραδιές Ερευνητή» την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η ημέρα «ανοικτών πυλών», για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, στις σχολές και τμήματα του ΕΚΠΑ (3 Νοεμβρίου), καθώς και η εβδομάδα καλλιτεχνικής φοιτητικής δημιουργίας, στις αρχές Νοεμβρίου, με συμμετοχή φοιτητικών σχημάτων του ΕΚΠΑ και δράσεις με θέατρο, μουσική, χορό, τραγούδι, φωτογραφία.
Εξάλλου, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με τίτλο: «180 χρόνια ΕΚΠΑ», στη Βουλή των Ελλήνων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τις εργασίες συνεδρίου που θα έχει θέμα: «Πανεπιστήμιο και κρίσεις», και θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.
Τέλος, ανακοινώθηκαν δύο συνεργασίες του πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη, με τα ΕΛΤΑ, για τη δημιουργία συλλεκτικών φιλοτελικών. Μάλιστα, ειδική σειρά 200 αριθμημένων συλλεκτικών φύλλων γραμματοσήμων θα διατίθεται στον χώρο του ΕΚΠΑ στις 3 Μαΐου. Η δεύτερη συνεργασία, είναι με την ΕΡΤ και προβλέπει την ευρύτερη συνεργασία των 2 δημόσιων φορέων με αφορμή την επέτειο των 180 χρόνων λειτουργίας του ΕΚΠΑ σε όλους τους τομείς που αυτοί δραστηριοποιούνται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.