ΚΟΣΜΟΣ

Ανασύρθηκε μια σορός

Ινδονησία: Τουλάχιστον 28 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο νησί Τζάβα

Μία σορό έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής οι διασώστες στην Ινδονησία και συνεχίζουν να αναζητούν ακόμα 28 άτομα, μετά από κατολίσθηση λάσπης που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο νησί Τζάβα.

Aπό την κατολίσθηση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ένα χωριό στην περιοχή Πονορόγκο της Τζάβα, θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη τουλάχιστον 20 σπίτια, αφού μετατοπίστηκαν περίπου 800 μέτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών, Σουτόπο Πούρβουο Νουγκροχό.

Μερικά από τα θύματα, είναι αγρότες που καλλιεργούσαν τζίντζερ σε χωράφια γύρω από το χωριό, προσέθεσε ο εκπρόσωπος. Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε ιατρικό κέντρο της περιοχής.

Το έργο των διασωστών δυσκολεύουν πολύ, οι πολίτες που σπεύδουν στην περιοχή για να δουν την κατολίσθηση, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατολίσθησης λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων και κάποιοι από τους κατοίκους μόλις είχαν επιστρέψει στο χωριό, αφού πέρασαν τη νύχτα σε ένα καταφύγιο.

Το Σεπτέμβριο, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις γης, σκοτώθηκαν περίπου τριάντα άτομα στην επαρχία της Τζάβα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.