ΥΓΕΙΑ

Στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Μία νέα επένδυση 600.000 ευρώ πραγματοποίησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

iatriko

Μία νέα επένδυση, ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποίησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, πρόκειται για το ένα νέο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό, που δίνει νέες δυνατότητες στην πρώιμη ανίχνευση της παθολογίας του πεπτικού και στην ανάλυσή της.

«Η προηγμένη τεχνολογία, που έχουμε στα χέρια μας, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ, ταυτόχρονα, μας εξασφαλίζει ευελιξία κινήσεων, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή. Αξίζει να πούμε ότι, με τη χρήση του ELUXEO™, αυξάνεται η ανιχνευσιμότητα προκαρκινικών βλαβών κατά 23%, με αποτέλεσμα να καταγράφουμε πλέον ποσοστά ανίχνευσης πολυπόδων έως και 53% στις προληπτικές κολονοσκοπήσεις, ενώ το Παγκόσμιο Standard είναι 25%» δήλωσε ο Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και Διευθυντής του Α' Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ενδοσκοπικό σύστημα ELUXEO™ διαθέτει την τεχνολογία της Fujifilm, που συνδυάζει τους τέσσερις πολλαπλούς φωτισμούς LED, προσφέροντας μεγαλύτερη ένταση φωτός, υψηλή ενδοσκοπική απεικόνιση και δυνατότητα πολλαπλής μεγέθυνσης. Παράλληλα, τα διαφορετικά μήκη κύματος και η ακριβής εφαρμογή του έντονου φάσματος φωτός επιτρέπουν την εναλλαγή τριών επιπέδων φωτός (White Light, Blue Light Imaging και Linked Colour Imaging), δίνοντας μία υψηλής ανάλυσης εικόνα, που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατόν να καταστεί διακριτή, όπως και οπτική μεγέθυνση x135, ενώ παρέχει τη δυνατότητα και ψηφιακής μεγέθυνσης έως x270.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Ιατρικό Kέντρο Αθηνών, πιστό στο όραμα του ομίλου Ιατρικού Αθηνών για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εξακολουθεί να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες. Ήδη, τα ποσοστά επιτυχίας, που καταγράφουμε με το νέο σύστημα ELUXEO™, έχουν θετική απήχηση στον παγκόσμιο ιατρικό κόσμο μέσα από σχετικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Τέτοιου είδους επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό εμπεδώνουν τη σαφή θέση μας στην κορυφή του τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και μας δίνουν έμπνευση να συνεχίζουμε τις επενδύσεις, ώστε η χώρα μας να αποτελεί πόλο έλξης ασθενών και το επίκεντρο του ιατρικού τουρισμού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.