ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης

Δεν υπάρχει, πλέον, κανένας λόγος για καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να τις καθυστερήσουν, αλλά και αυτές φαίνεται ότι κάμπτονται και δεν θα επικρατήσουν, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

«Με τα νέα δεδομένα της οικονομίας, που ήταν μια θετική έκπληξη και για εμάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις» δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Κανένα μέλος αυτής της κυβέρνησης δεν θριαμβολογεί, αλλά δεν θα σταματήσουμε και δευτερόλεπτο να λέμε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει όλα τα μακροικονομικά σημάδια των δυνατοτήτων, για να περάσει στη σφαίρα της δίκαιης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Νομίζω ότι έχει διανυθεί πάρα πολύς δρόμος και θεωρώ ότι το βασικό μάθημα είναι πως, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος στη διαπραγμάτευση, μπορούν να κερδηθούν πράγματα. Έχει καταρριφθεί ο μύθος που λέει ότι για όλα φταίει η ελληνική πλευρά ή ότι η όποια καθυστέρηση θα φέρει περισσότερα μέτρα».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι εμφανίζονται σε αυτά εσωτερικά προβλήματα, επειδή έχει "γυρίσει σελίδα" και η οικονομία και η διαπραγμάτευση.

«Τώρα που η διαπραγμάτευση έχει αλλάξει πίστα, τώρα που αποτυπώθηκαν τα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας και πήρε ο άνεμος τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάναμε τους στόχους, την προπαγάνδα ότι θα είχε ενεργοποιηθεί ο κόφτης, την προσδοκία ορισμένων για αδιέξοδο και καταστροφή, ας ξανασκεφτούν όλοι και την πολιτική τους στρατηγική. Και ακριβώς επειδή έχει γυρίσει σελίδα και η διαπραγμάτευση και γυρίζει σελίδα και η οικονομία, βλέπετε και τα εσωτερικά προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έβαλαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου και πισωγυρίσματος της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα για αναφορές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της Ελλάδας και το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς είπε ότι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αναπτύσσεται ένας προβληματισμός για το ποια πρέπει να είναι η πολιτική και των ΗΠΑ σε σχέση με την παρουσία και την πολιτική του ΔΝΤ.

Ως προς τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και το μεγάλο μάθημα του πρώτου γύρου είναι πως οι δύο κραταιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος (η συντηρητική παράταξη και το σοσιαλιστικό κόμμα) δεν έχουν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο.

Οσον αφορά τη στάση στον δεύτερο γύρο παρατήρησε: «Αν κάποιος επιλέξει να πάει δεξιά θα κάνει τη επιλογή του μίσους, του νέου διχασμού, των νέων και μεγάλων ανισοτήτων μέσα στις κοινωνίες, των νέων και μεγάλων ανταγωνισμών και συγκρούσεων μεταξύ των κρατών. Αυτή την επιλογή πρέπει να την αποτρέψουμε. Για μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους, για κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας, η επιλογή που πρέπει να γίνει είναι η επιλογή της επαναφοράς των προτεραιοτήτων της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, της ουσιαστικής ενοποίησης, πολιτικών και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε μια κρίση σαν αυτή που ζήσαμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.