ΕΛΛΑΔΑ

Εντόπισε μία εκκρεμότητα που χρονολογείται από το 1930

Να διαγραφούν 71 στρέμματα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ ζητεί ο τοπικός δήμος

Τη διαγραφή τμήματος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από τους καταλόγους δημοσίων κτημάτων και από το χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ ΑΕ), ζητεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, επικαλούμενος λανθασμένες ενέργειες του Δημοσίου.

Ο δήμος αναφέρει ότι κατά τη σύνταξη της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους εντόπισε μία εκκρεμότητα, που χρονολογείται από το 1930, αλλά απόκτησε ιδιαίτερη σημασία λόγω του ειδικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στα δημόσια ακίνητα.

Παρότι το σύνολο του Άλσους έχει παραχωρηθεί στον δήμο εν μέρει κατά κυριότητα και εν μέρει κατά χρήση, με αποφάσεις του υπουργείου Γεωργίας το 1969 και το 1970, ωστόσο 71, από τα συνολικά 480 στρέμματα, είναι χαρακτηρισμένα ως δημόσια κτήματα λόγω παλαιότερων παραχωρήσεων.

Αυτές οι παραχωρήσεις ανακλήθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες, χωρίς, ωστόσο, αυτές οι εκτάσεις να διαγραφούν από το βιβλίο δημοσίων κτημάτων, με αποτέλεσμα σήμερα να φέρονται ότι έχουν περιέλθει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ ΑΕ, παρότι έχουν αμιγή χαρακτήρα δάσους, προσθέτει ο δήμος.

«Η δημοτική Αρχή εντόπισε το θέμα κατά τη σύνταξη της διαχειριστικής μελέτης, εκπλήρωσε τους όρους που είχαν τεθεί από το 1970 για κατεδάφιση του αυθαίρετου οικισμού Ελληνορώσων και ζήτησε από τη Δασική Υπηρεσία και το υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και να διαγραφούν τα 71 στρέμματα από το βιβλίο δημοσίων κτημάτων και το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ. Η Δασική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε και ζήτησε, με τη σειρά της, την επιστροφή αυτής της έκτασης, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.
Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, με ομόφωνη απόφασή του, δηλώνει ότι «το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας είναι ενιαίο και αδιαίρετο και δεν συντρέχει κανένας λόγος να φέρεται ότι ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ ΑΕ και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να δημοσιοποιήσει την απόφαση αυτή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.