ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είμαστε εχθρός»

Ο Τραμπ «σνόμπαρε» το δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Το μήνυμά τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ (video)

Για πρώτη φορά, έπειτα από 36 χρόνια, το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου έγινε δίχως τον Αμερικανό πρόεδρο.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι δεν θα παραστεί στην εκδήλωση και αντί για αυτό προτίμησε να μιλήσει σε οπαδούς του, σε συγκέντρωση για τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της θητείας του. «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος απ' ό,τι είμαι όταν βρίσκομαι πάνω από 100 μίλια μακριά», είποε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, στη συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Στο δείπνο έδωσαν το παρών κορυφαίοι δημοσιογράφοι, αλλά ήταν λιγότερο λαμπερή σε σύγκριση με άλλες χρονιές, στις οποίες παρευρίσκονταν πολλές διασημότητες. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου Τζεφ Μέισον υπερασπίσθηκε την ελευθερία του Τύπου, αν και παραδέχθηκε πως το φετινό δείπνο αφήνει μια διαφορετική αίσθηση, και τόνισε πως οι απόπειρες να υπονομευθούν τα μέσα ενημέρωσης είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

«Δεν είμαστε ψευδείς ειδήσεις, δεν είμαστε αποτυχημένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί και δεν είμαστε ο εχθρός του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Μέισον, ανταποκριτής του Reuters.

Οσο για τη χιουμοριστική πλευρά του δείπνου, αυτή την ανέλαβε ο κωμικός Χάσαν Μινχάτζ.

«Καλώς ήρθατε στο τέλος της σειράς των δείπνων των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου», είπε στους παριστάμενους, ενώ αστειεύτηκε με τον Τραμπ, παρά την αντίθετη επιθυμία των οργανωτών, λέγοντας πως το κάνει για να τιμήσει την προστασία της ελευθερίας του λόγου από το αμερικανικό σύνταγμα: «Μόνο στην Αμερική μπορεί ένας μικρός Ινδοαμερικανός μουσουλμάνος πρώτης γενιάς να ανέβει στη σκηνή και να πει αστεία για τον πρόεδρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μιλήσουμε για τον ''ελέφαντα'' που δεν είναι στην αίθουσα. Ο ηγέτης της χώρας μας δεν είναι εδώ. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είναι στη Μόσχα», ήταν ένα ακόμη «καρφί» του.

«Τα νέα που βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο είναι τόσο αγχωτικά. Παρακολουθώ ''House of Cards'' απλά για να χαλαρώσω», είπε ακόμη ο κωμικός, ενώ σε μία αναφορά στο Αφγανιστάν, ανέφερε: «Ιστορικά, ο πρόεδρος συνήθως εμφανίζεται στο δείπνο των ανταποκριτών. Αλλά νομίζω ότι έχει ρίξει αρκετές βόμβες αυτόν τον μήνα».

Οσο για τον δικό του ρόλο στο δείπνο, είπε: «Θα έλεγα ότι είναι τιμή μου, αλλά θα ήταν ''εναλλακτικό στοιχείο''. Κανείς δεν ήθελε να το κάνει και βέβαια έπεσε στα χέρια ενός μετανάστη. Πάντα έτσι γίνεται».

Πηγή: Reuters, CNN, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.