ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πασχαλινά μπισκότα με γλάσο

Paschalina-mpiskota-me-glaso_min

 

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού light
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, τριμμένο
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 2 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο (2 1/2 φλ.):

  • 450γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. ασπράδι αβγού
  • 6 κ.σ. νερό
  • βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ  το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια, προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το σιρόπι καλαμποκιού, το ξύσμα λεμονιού,  τη βανίλια και χτυπάμε.

Μειώνουμε τη ένταση σε χαμηλή και προσθέτουμε σε δύο μερίδες το αλεύρι.

Φτιάχνουμε τη ζύμη σε 2 δίσκους, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Τοποθετούμε τον ένα δίσκο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο πάχους 1/2 περίπου εκ.

Αφαιρούμε το ένα αντικολλητικό χαρτί και με κουπ-πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα αβγού ή ότι άλλο πασχαλινό σχήμα επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 450γρ ζάχαρη άχνη και 3 κ.σ. ασπράδι αβγού και χτυπάμε σε χαμηλή ένταση.

Προσθέτουμε 6 κ.σ. νερό και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

Ανεβάζουμε την ένταση και χτυπάμε 8 λεπτά, μέχρι το γλάσο να γίνει παχύ και λευκό.

Χωρίζουμε το διακοσμητικό γλάσο σε μπολ και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας.

Μεταφέρουμε 1/2 από κάθε χρώμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής .

Αραιώνουμε το υπόλοιπο γλάσο με λίγο νερό και με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα γλάσου πάνω σε κάθε μπισκότο.

Αφήνουμε τα μπισκότα μας στην άκρη, να κρυώσει το γλάσο.

Χρησιμοποιούμε το γλάσο από τις σακούλες ζαχαροπλαστικής για να κάνουμε τις διακοσμητικές λεπτομέρειες με λεπτά κορνέ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.