ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9% του ΑΕΠ παρουσίασε η γενική κυβέρνηση το 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

elstat

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9% του ΑΕΠ παρουσίασε η γενική κυβέρνηση το 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό αφορά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όπως μετράται από την ΕΛΣΤΑΤ και τη EUROSTAT και δεν σχετίζεται με το πλεόνασμα με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα την εκτίμηση του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ήταν 3,3% του ΑΕΠ αναθεωρώντας επί τα βελτίω προηγούμενες προβλέψεις του.

Σημειώνεται επίσης ότι η μεγάλη αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος ήρθε σε μία στιγμή κατά την οποία η ανάπτυξη ακόμα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα και επιτεύχθηκε μόνο με τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν διαδοχικά από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Πριν καν δηλαδή εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου που «κατέκοψε» συντάξεις και εφάπαξ - αλλά και χωρίς να επιβληθούν καν τα επόμενα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Βουλή για το 2019-2020.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 12:40 21/04/2017

    Ολοι & κυρίως οι Συριζανέλ, περιμένουν τις ανακοινώσεις ΕΛΣΤΑΤ-ΕΥΡΟΣΤΑΤ για Δημοσιονομικό πλεόνασμα 2016 . Ανακοινώσεις, που θα έχουν υπολογιστεί με την ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ που ΕΛΣΤΑΤ-ΕΥΡΟΣΤΑΤ όρισαν ως Έλλειμμα 2009 το 15.3% και για την οποία ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ εδώ και 8 χρόνια προσπαθούν απεγνωσμένα να παραπέμψουν σε Δίκη τον Γεωργίου (βλ:ΠΑΠ-ΓΑΠ) και ενώ διαδοχικά οι σχετικοί ανακριτές -εισαγγελείς στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο (ως ΜΗ ύπαρξη αντικειμενικού εγκλήματος) οι ΤσιπτροΠαππαγγελ , ΟΛΟ και την αναθέτουν σε άλλους Δικαστικούς διώκοντας πειθαρχικά τους προηγούμενους ! Και ΟΛΑ αυτά για να προστατέψουν τον Λιποτάκτη Ραφήνιο Δημοσιονομικό Εγκληματία 2004-2009 ,που παρακρατικά ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΆ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.