ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη παραπέμπονται άλλα εννέα άτομα για την υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων

Σε δίκη παραπέμπονται άλλα εννέα άτομα για μία ακόμα υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων που μπήκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ροή μαύρου χρήματος. Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με βούλευμά τους έδειξαν το εδώλιο του κατηγορουμένου για εννέα άτομα που κατά τις αρχές ενεπλάκησαν στην προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς OSA AMK.
Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται σε δίκη κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι: ο Αντώνης Κάντας, ο αντιπρόσωπος της ρωσικής προμηθεύτριας εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA Λάμπρος Μπαρτζώκας, ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο Γιάννης Σμπώκος, οι χρηματιστές Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Καμάρης και οι επίσης τραπεζίτες Σπύρος Μεταξάς και Φάνης Λυγινός.
Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές αποφαίνονται να μην γίνει κατηγορία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε δύο άτομα ενώ παύει την ποινική δίωξη για επιμέρους πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα λόγω παραγραφής, για όλους τους κατηγορούμενους.

Η σύμβαση για την προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM , ύψους 93.671.610 δολαρίων,υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, με επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών το Γιάννη Σμπώκο και αναπληρωτή του τον Αντώνη Κάντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.