AUTO - MOTO

Skoda Vision E - Το ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda

Η Skoda δίνει μία εικόνα από το μέλλον της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης αποκαλύπτοντας το Vision E. Το Skoda Vision E είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο στην ιστορία της μάρκας καθώς μέχρι το 2025 εκτός από τα plug-in υβριδικά οχήματα, η τσέχικη φίρμα θα έχει και πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της.

Το Skoda Vision E βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης MEB του Ομίλου Volkswagen και οι δύο ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν ισχύ 225kW, για ομαλή και δυναμική επιτάχυνση μέχρι την τελική ταχύτητα των 180km/h. Χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης επιτυγχάνει αυτονομία 500km ενώ επιπρόσθετα μπορεί να κινείται αυτόνομα.

Skoda-Vision_E_Concept-2017-800-02_Top

Το Skoda Vision E έχει μήκος 4688mm, πλάτος 1924mm και ύψος 1591mm. Λόγω του μεγάλου μεταξονίου – 2851mm – και των κοντών εμπρός και πίσω προβόλων, δημιουργείται ένα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό. Το πρωτότυπο μοντέλο συνδυάζει υπερυψωμένα καθίσματα τύπου SUV και την ευρυχωρία ενός hatchback με τη δυναμική σιλουέτα και την ελαφρώς κεκλιμένη οροφή ενός coupé.

Επιστρέφοντας στα τεχνικά του Skoda Vision E, οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με μέγιστη απόδοση ενώ η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς. Οι εμπρός και πίσω τροχοί κινούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις ώστε να διασφαλίζουν μέγιστα επίπεδα ευστάθειας, ασφάλειας και δυναμισμού σε όλες τις συνθήκες.

Skoda-Vision_E_Concept-2017-800-09

Η ευφυής φόρτιση είναι ένα από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά ‘Simply Clever’ και γίνεται επαγωγικά, για παράδειγμα, μέσω ενός πάνελ στο πάτωμα του γκαράζ του ιδιοκτήτη. Εδώ, το όχημα παρκάρει με τον εμπρός άξονα πάνω από το πάνελ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας φορτίζει πλήρως τις μπαταρίες αυτόματα μέσω επαγωγικής τεχνολογίας, δηλαδή η λειτουργία είναι εντελώς ανέπαφη και δεν απαιτεί σταθμό φόρτισης ή καλώδιο. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης – 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε 30 λεπτά μόλις.

Πηγή : Skoda, www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.