ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους…

Στη λογική των «ίσων αποστάσεων» συνεχίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

fofi

Νέο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εκτός αλλά και εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστειλε η Φώφη Γεννηματά, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης.

«Σε εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ -η Αυγή είναι βαθειά νυχτωμένη- ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, απαντώντας ουσιαστικά με ένα διπλό «όχι» τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τυχοδιωκτική διακυβέρνηση, με αποτέλεσμα νέα αδιέξοδα για την χώρα, ενώ επανέλαβε την πάγια άποψή της ότι η τελευταία συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι παρά μία ‘συνθηκολόγηση ηττημένου’.

Μιλώντας εξ ονόματος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η ίδια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανένα νέο μέτρο που θα αφορά σε περικοπή και αιματηρή θυσία, υποστηρίζοντας επιπλέον πως τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση είναι και χωρίς αντίκρισμα από τη στιγμή που πρόκειται για ένα «τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση», όπως συνηθίζει να λέει.
«Μην περιμένετε συναίνεση ή συνενοχή από εμάς», συνέχισε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. «Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο», είπε απευθυνόμενη προς τους κυβερνώντες, προσθέτοντας όμως από την άλλη πλευρά πως η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι και η «παλινόρθωση» της Δεξιάς.

«Δεν έχουμε αυταπάτες», είπε, τονίζοντας ότι η σκληρή κριτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνούν τις πολιτικές και ιδεολογικές τους διαφορές από τη ΝΔ, την οποία και κατηγόρησε ότι ουδέποτε έκανε αυτοκριτική, αντίθετα υπερασπίζεται την «καταστροφική για την χώρα», όπως την χαρακτήρισε, πολιτική της περιόδου 2004-2009 του Κ.Καραμανλή. «Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σαν να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν», είπε, προειδοποιώντας ότι «οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες ‘δεξαμενές σκέψης’, μέσα από «προκρούστειες λύσεις» για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους», είπε μεταξύ άλλων, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο εξής, συνεχίζοντας στην λογική των «ίσων αποστάσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.