ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή δικογραφία για ΜΚΟ

vouli

Μία ακόμα δικογραφία για ΜΚΟ διαβιβάζεται στη Βουλή. Αυτή τη φορά η υπόθεση συνδέεται με χρηματοδοτήσεις 5 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιριών που φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ.  Οι ειμαχες χρηματοδοτήσεις είχαν υπογραφεί  την περίοδο 2001-2003 από τον τότε υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και ο τότε υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων.

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα δηλαδή της παραίτησης της επικεφαλής Ελένης Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Αρειο Πάγο αυθημερόν. Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ εξακολούθηση».

Τα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά είναι ο Αλεξ. Ρόντος, πρωην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπυπτξιακής Συνεργαδίας ( ΥΔΑΣ) , Νικ. Μπάζας πρωην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πόλιτικής και Γ.Φιλιππέος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΟΚ και των ΑΕ και συγκεκριμένα των :
-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεποικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης
-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών , τηλεποικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεγρασίας στη ΝΑ Ευρώπη

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.