ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Στην πικρία του λόγω της απομάκρυνσής του από τη θέση του και στο γεγονός ότι θεωρούσε πως το υλικό της λίστας είναι παράνομο υλικό, οδήγησαν τον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη να αποκρύψει το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ όταν αποχώρησε από επικεφαλής του ΣΔΟΕ .

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στη δίκη  με κατηγορούμενο τον Ιω. Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε να είχε δόλο, ενώ μίλησε για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ  και την κατέστησαν «διάσημη».

Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο Γ. Παπακωσταντίνου ο οποίος επίσης ήταν παρών, έχουν κληθεί ως μάρτυρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πιο βαρβάτες άλλες υποθέσεις  φοροδιαφυγής εξηγώντας ότι αυτές ήταν "νόμιμα αποκτηθείσες" και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λιχνενστάιν.

«Η λίστα Λαγκάρντ με αυτή την έννοια δεν ήταν η πιο σημαντική», είπε ενώ επισήμανε πως ο ίδιος όφειλε να έχει γενικές πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών αλλιώς θα θεωρείτο ότι παρεμβαίνει.

Κατέθεσε επίσης πως θεωρεί ότι βοήθησε την υπόθεση αφού ήταν ο μόνος που διέθετε το στικάκι όταν ξέσπασε η υπόθεση και έτσι εντοπίστηκε η διαφορά των ονομάτων από 2059 σε 2062.

Όσο για τον προκάτοχό του Γ. Παπακωνσνταντίνου είπε πως  δεν είχε ενημερώσει το κ. Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ.

Το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, όση φέρεται να είναι η ζημία κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.