ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τη δήλωση 5ου μαθήματος

Στο κόκκινο η αγωνία χιλιάδων μαθητών δύο μήνες πριν τις Πανελλαδικές

Σοβαρές αντιδράσεις από τους γονείς προκαλεί η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει στο παρά πέντε των Πανελλαδικών εξετάσεων εκ νέου το μηχανογραφικό και να δώσει τη δυνατότητα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να εξεταστούν και σε 5ο μάθημα.
panelladikes2016

Συγκεκριμένα μιλούν για προχειρότητα και εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και καλούν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να κλείσει το θέμα που άνοιξε με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων είναι και η θέση που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τη βεβιασμένη απόφαση. Η Συντονιστική επιτροπή που εκπροσωπεί 85.000 μαθητές σε ολόκληρη την Ελλάδα έκανε λόγο για απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας,και σημείωσε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα και η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις - και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

«Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι αδύνατον ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις."
Συνημμένα θα βρείτε το νέο σημερινό Δελτίο Τύπου της "Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας" που αφορά τις σημερινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας "περί ανοίγματος του συστήματος για δήλωση 5ου μαθήματος", ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ουσιαστικά τους 90.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Κατόπιν των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν o γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, δήλωσε ότι το υπουργείο προτίθεται από Δευτέρα να εξετάσει συνολικά το θέμα, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου και η πρόταση να ανοίξει το σύστημα σε όσους υποψηφίους το ζητήσουν, δηλαδή «a la carte» συμπλήρωση του μηχανογραφικού!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.