ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Στραπατσάδα με ντοματίνια σε βαλσάμικο και μπέικον

 

Υλικά
4 φέτες μπέικον, σε λωρίδες
8 αβγά
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ γιαούρτι
2 κ.σ. βούτυρο
ένα μάτσο ντοματίνια
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο ντομάτα και μυρωδικά
4 φέτες τραγανό ψωμί
2 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο, για γαρνιτούρα
ρόκα, για γαρνιτούρα
θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Όσο ψήνεται το μπέικον, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με αναδευτήρα

μέχρι να γίνουν λεία.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα αβγά, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο ντομάτα και μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει.

Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ.

Βγάζουμε το μπέικον από το φούρνο και το ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους.

Μόλις ψηθεί  το ψωμί, βάζουμε από πάνω τα αβγά, τα ντοματίνια με κρέμα βαλσάμικο ντομάτα και μυρωδικά, το μπέικον και ραντίζουμε με τυχόν υπολείματα κρέμας βαλσάμικου.

Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και ρόκα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.