ΚΟΣΜΟΣ

Süddeutsche Zeitung: «Οι εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της Μ. Βρετανίας»

terezamei

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει την απόφαση της Bρετανίδας πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές σε άρθρο με τίτλο «Οι εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της Μ. Βρετανίας»: «Σε περίπτωση που η Τερίζα Μέι ενισχύσει την πλειοψηφία της στην Κάτω Βουλή, τότε δεν θα χρειάζεται πια να λαμβάνει υπόψη της ούτε τους ακραίους στο κόμμα της, αλλά ούτε καν την αντιπολίτευση. Θα έχει γίνει πρωθυπουργός με τις δικές της δυνάμεις και θα πάψει πλέον να είναι διαχειριστής των σπασμένων του Ντέιβιντ Κάμερον. (…)

Αν όμως οι Τόρηδες ήταν ειλικρινείς τότε θα έπρεπε να προκηρύξουν εκλογές αμέσως μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit δίνοντας στους Βρετανούς την ευκαιρία να εκλέξουν κυβέρνηση με σαφή εντολή να οδηγήσει την χώρα εκτός ΕΕ».

Στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου αναφέρεται σχόλιο και της εφημερίδας Die Welt: «Ακόμα κι αν οι Τόρηδες πετύχουν να ενισχύσουν την κυβερνητική τους πλειοψηφία, κανείς δεν εγγυάται ανώδυνες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Αμφίβολο είναι επίσης αν η Τερίζα Μέι καταφέρει πάρει με το μέρος της αντιπάλους ενός "σκληρού Brexit". Από εδώ και στο εξής Σκωτία και Ιρλανδία θα παρακολουθούν με προσοχή τι ακριβώς εννοεί η βρετανίδα πρωθυπουργός όταν μιλά για "ισχυρή ηγεσία υπέρ του εθνικού συμφέροντος"».

Πηγή: dw.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.