ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙO...

Σήμερα, αντί για άρθρο, λέω να σας πω ένα ανέκδοτο. Νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στη φυλή μας. Και ειδικά στον τρόπο που εκτελούμε εντολές, οδηγίες, νόμους και εν γένει άνωθεν υποδείξεις.

Βέβαια, διάλεξα να διηγηθώ το ανέκδοτο για έναν άλλο λόγο. Επειδή το είπε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στους τροϊκανούς, σε μία από τις πολύωρες και περιώνυμες πλέον συσκέψεις για την εφαρμογή του μνημονίου και τα προαπαιτούμενα των δόσεων.

Δεν θα σας αποκαλύψω ποιος ήταν, ούτε αν ήταν μέλος της παρούσης κυβερνήσεως ή κάποιας από τις προηγούμενες. Και ο λόγος που δεν θα το κάνω είναι επειδή ο περί ου ο λόγος αξιωματούχος μου το έθεσε ως όρο για να μου διηγηθεί το περιστατικό.

Εξάλλου, δεν έχει σημασία να ξέρετε ποιος το είπε, αλλά το τι είπε. Και πραγματικά είναι απολαυστικό. Απλώς σημειώνω ότι στη σύσκεψη με τους τροϊκανούς ήταν μόνος, χωρίς κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα, και το ανέκδοτο τους το είπε ως προσωπική του πρόβλεψη -για το πώς θεωρεί ο ίδιος ότι θα εξελίσσονται τα όσα θα συμφωνούνται μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της τρόικας. Ξεκινάμε...

Ο καινούργιος παπάς της ενορίας ήταν τόσο νευρικός στην πρώτη του λειτουργία, που δεν μπορούσε να μιλήσει. Πριν από την επόμενη λειτουργία ρωτάει τον αρχιεπίσκοπο, τι θα μπορούσε να κάνει για να χαλαρώσει. Ο αρχιεπίσκοπος τον συμβουλεύει ως εξής:

- Την επόμενη φορά ρίξε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό που θα πιεις και θα δεις πώς θα χαλαρώσεις.

Την Κυριακή ο παπάς ακολουθεί τη συμβουλή και πραγματικά νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα χωρίς άγχος ακόμα και αν λυσσομανούσε καταιγίδα. Μετά τη λειτουργία επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μετά από λίγο εμφανίζεται ο διάκος του αρχιεπισκόπου και του παραδίδει ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:

«Αγαπητέ πάτερ, την επόμενη φορά να ρίξετε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό κι όχι μερικές σταγόνες νερό στη βότκα. Σας παραθέτω μερικές παρατηρήσεις, για να μην επαναληφθούν τα σημερινά.

Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε φέτα λεμονιού στο χείλος του δισκοπότηρου.

Το κουβούκλιο στην πλευρά της εκκλησίας είναι το εξομολογητήριο, όχι το μπάνιο.

Ο Αρχάγγελος είπε στην Παρθένο: "Χαίρε κεχαριτωμένη", όχι "Γεια σου πιπίνι".

Καλό θα είναι να μην ακουμπάτε στο άγαλμα της Παναγίας, πόσο μάλλον να το αγκαλιάζετε και να το φιλάτε με τέτοιο πάθος.

Οι εντολές είναι 10 και όχι 12.

Οι απόστολοι ήταν 12 και όχι 7. Κανείς τους δεν ήταν νάνος.

Δεν αναφερόμαστε στον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως "Ι.Χ. και Σία".

Ο Ιούδας ήταν προδότης, όχι "σκατορουφιάνος του κερατά" που είπες εσύ στους Χριστιανούς.

Ο Χριστός μας είπε στον Πέτρο ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, θα με αρνηθείς", δεν του είπε: "Μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια θα μ' έχεις γράψει στ' αρχίδια σου".

Δεν επιτρέπεται να αποκαλούμε την κεφαλή της εκκλησίας μας "Νονό".

Το καθαγιασμένο ύδωρ είναι για να ευλογούμε, όχι για να δροσίζουμε τον σβέρκο μας.

Ποτέ δεν κηρύττουμε καθισμένοι στα σκαλιά του ιερού και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πόδι μας πάνω στη Βίβλο.

Ο άρτος χρησιμεύει για τη Θεία Ευχαριστία όχι ως απεριτίφ που συνοδεύει το κρασί.

Η παρότρυνση να χορέψει το ποίμνιο ήταν ενδιαφέρουσα, δεν χρειαζόταν όμως και να χορέψει γιάνκα γύρω από την εκκλησία.

Και τέλος, την λειτουργία την τελειώνουμε με "Αμήν", όχι με "Ολέ!"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός που καθόταν στην άκρη του ιερού και τον οποίο αποκαλέσατε "αδερφάρα" και "τραβεστί με μάξι" ήμουν εγώ! Τις σκάλες του άμβωνα τις κατεβαίνουμε κανονικά, όχι τσουλήθρα στο κάγκελο. Ελπίζω αυτά τα λάθη να διορθωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Με τιμή,
Ο Αρχιεπίσκοπος»

Εντάξει, δεν νομίζω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα πρόβλεψε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Έστω και με καθυστέρηση ή μετά πολλών κόπων και βασάνων εφαρμόσαμε σχεδόν κατά γράμμα τις «οδηγίες» της αρχιεπισκόπου Μέρκελ. Το ανέκδοτο πάντως, νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου, είναι καταπληκτικό.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΖXYZ 16:42 20/04/2017

    Καλό……. αλλά Δέν υπάρχει καλύτερο ανέκδοτο από τούς σχολιαστές σου Φελνικο.

  2. Ο Τσακαλώτος θα το είπε που του αρέσουν τα ανέκδοτα. Κάπου διάβασα ότι πέρασε ένα ολόκληρο βράδυ με τον Στουρνάρα λέγοντας ανέκδοτα. Εξάλλου είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αστική παιδεία και χιούμορ

  3. Θ.Τ. 10:29 20/04/2017

    Ενας Ηρόστρατος, λέει καλά κάποιο «αυτοκριτικό» ανέκδοτο . Ε, ΚΑΙ ? Παυεί να είναι Ηρόστρατος ?

  4. θα μπορούσε να πει τόσο χοντροκομμένο κι καλά ανέκδοτο… ξέρει αυτός άλλωστε, μονίμως έχει το χαμόγελο της αφασίας ή της μέθης στο πρόσωπό του…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.