ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» Φώφη - Ανδρουλάκης

Βαθύ ρήγμα στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Στα δύο είναι από το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ. Η πλευρά της ηγεσίας κατηγορεί ευθέως για υπονόμευση την ομάδα Ανδρουλάκη, ενώ η τελευταία αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπως κυκλοφόρησε επισήμως από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας εν ισχύ την ψηφοφορία που προκάλεσε λίγο πριν από το τέλος της διαδικασίας του Σαββάτου και με την οποία υπερψηφίστηκε η πρόταση των τριών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Σπυρόπουλου, Σωτήρη Ζαρπαλά και Έλενας Αναστασίου.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, τα τρία προαναφερθέντα στελέχη ‘κατέβασαν’ κείμενο με διαφορετική πρόταση από αυτή της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, ζητώντας αυτή να τεθεί σε ψηφοφορία. Το προεδρείο αρνήθηκε, θεωρώντας ότι η διαδικασία είχε ήδη ολοκληρωθεί και κατά πλειοψηφία -σύμφωνα με τις εισηγήσεις που είχαν ακουστεί- περνούσε η πρόταση της προέδρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μεγάλη ένταση στην αίθουσα. Οι προσκείμενοι στην ηγεσία αποχώρησαν και η ψηφοφορία τελέστηκε παρουσία λίγων δεκάδων στελεχών, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται απολύτως από την Χαριλάου Τρικούπη, που πλέον πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας για «λύση του προβλήματος μέσα από τις προβλεπόμενες πολιτικές διαδικασίες».

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Χαριλάου Τρικούπη, είναι το γεγονός ότι ‘πρωτοκλασάτα’ στελέχη του κόμματος, διαβεβαιώνοντας ότι η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τον οδικό χάρτη για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορούν την ομάδα Ανδρουλάκη για υπονόμευση της παράταξης εκ των έσω. «Στο τέλος της διαδικασίας και εντελώς αιφνιδιαστικά, μία μικρή ομάδα στελεχών καθοδηγούμενη από τον Νίκο Ανδρουλάκη προσπάθησε να προκαλέσει τεχνητή κρίση ζητώντας να διεξαχθεί ψηφοφορία στη βάση κειμένου που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Παρέμειναν στην αίθουσα μόνοι τους. Είναι μία κίνηση υπονόμευσης της παράταξης και προσπάθεια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και ναρκοθέτησης της πορείας της Συμπαράταξης», έλεγαν, κάνοντας λόγο για ‘δούρειους ίππους’, ακριβώς την ώρα που η παράταξη μεγαλώνει, οι οποίοι αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου, ασχολούνται με προσωπικές στρατηγικές.

Στον αντίποδα, για άρνηση στο αίτημα να τεθεί νέα πρόταση σε ψηφοφορία εγκαλούν ηγετικά στελέχη, οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. «Λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομιλιών, και ενώ στην αίθουσα βρισκόταν περίπου 90 μέλη της ΚΠΕ, ένα τμήμα μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησε από την διαδικασία αρνούμενο να τεθούν σε ψηφοφορία η εισήγηση της Προέδρου, η πρόταση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Σπυρόπουλος, Ζαρπαλάς και Αναστασίου). Από τη διαδικασία αποχώρησαν και δύο μέλη του Προεδρείου της συνεδρίασης οι σύντροφοι Τζελέπης και Βεργοπούλου με την αιτιολογία ότι από το κλίμα της συνεδρίασης προέκυψε ότι η εισήγηση της Προέδρου έχει την γενικότερη αποδοχή!!!», λένε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρόντες περίπου 60 μέλη της ΚΠΕ, η οποία κατέληξε σε ψηφοφορία, κατά την οποία η πρόταση των τριών μελών του ΠΣ έλαβε 44 ψήφους. Αμέσως μετά, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, ζητάει "η πρότασή των τριών" να τεθεί εν γνώσει της Προέδρου, ώστε να φέρει σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μια συνθετική πρόταση που να απηχεί τη βούληση του συνόλου των μελών της ΚΠΕ.
Πατώντας ακριβώς πάνω σε αυτή την ανακοίνωση, η πλευρά της ηγεσίας, υποστηρίζει ότι «και μόνο το γεγονός ότι ενώ η ΚΠΕ αριθμεί 154 μέλη, κάποιοι ισχυρίζονται ότι 44 πήραν κάποια δήθεν απόφαση, σε μία δήθεν διαδικασία που αποφάσισαν να κάνουν μόνοι τους μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ, τα λέει όλα». Σημειώνουν μάλιστα επί λέξει ότι «τα παιδία (του μηχανισμού που ταλαιπωρεί την παράταξη τα τελευταία πέντε χρόνια) παίζει. Ευτυχώς για την παράταξη και ατυχώς για τους ίδιους, εν ου παικτοίς…».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.