ΕΛΛΑΔΑ

Aιματηρή έναρξη για το Ραμαζάνι στο Αφγανιστάν, δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν κατά την πρώτη ημέρα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.  

Ο βομβιστής βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και εξερράγη κοντά σε γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση της ανατολικής επαρχίας Κοστ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.Η έκρηξη έγινε δίπλα σε χώρο στάθμευσης ταξί, που χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς προκειμένου να μεταβούν σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στα προάστια της πόλης.

Την ίδια ώρα, στην βορειοδυτική επαρχία Μπαγκντίς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άτομα σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και δυνάμεων ασφαλείας. Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Καντίς. Συνολικά σκοτώθηκαν 22 ισλαμιστές, έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και οκτώ πολίτες, δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού κυβερνήτη.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 33 ισλαμιστές και 17 πολίτες.
Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που υποστηρίζεται από τη Δύση μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν και των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.