ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει και ο Λεβέντης να κυβερνήσει…

Αν μου ζητηθεί να γίνω πρωθυπουργός, θα το κάνω!

leventis

Την πάγια άποψή του περί ανάγκης για οικουμενική κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Για πρώτη φορά όμως την συνόδευσε με μία δήλωση-‘βόμβα’. «Αν μου ζητηθεί να γίνω πρωθυπουργός, θα το κάνω», είπε…

Μιλώντας στον Σκάι για το θέμα του χρέους, ο Βασίλης Λεβέντης, επανέλαβε ότι η χώρα υπέστη ήττα στο τελευταίο Eurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε λανθασμένη τακτική με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε επικίνδυνα σημεία και να «παίζουμε με τα όρια μας». Όσο για τυχόν σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, την οποία άλλωστε ο ίδιος είχε επανειλημμένα ζητήσει, υποστήριξε ότι «δεν έχει καμία ουσία να πάμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να στηρίξουμε την κυβέρνηση στην υπόθεση του δημοσίου χρέους». Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι «ουσία θα έχει να συγκροτήσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών για ορισμένο χρονικό διάστημα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και να ζητήσουμε την μείωση του χρέους».

Όσο για την οικουμενική, την οποία ευαγγελίζεται, σημείωσε πως ο ίδιος δεν άσκησε ποτέ εξουσία, αντίθετα φωνάζει οι βουλευτές να γίνουν 200. «Ο Καμμένος, ως μικρό κόμμα μπήκε στη Βουλή, πήρε δέκα υπουργεία και ησύχασε. Εγώ από την πρώτη μέρα που μπήκα στη Βουλή, αντιλήφθηκα ότι πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση μεγάλη και όχι με 153 βουλευτές. Επιμένω ότι πρέπει να πάμε στη λύση οικουμενικής κυβέρνησης», είπε, μη διστάζοντας να δηλώσει πως «αν μου ζητηθεί να γίνω πρωθυπουργός θα το κάνω». Και ας απάντησε σε ερώτηση για τις συνεργασίες των κομμάτων μετά τις εκλογές, ότι θα στηρίξει το κόμμα εκείνο που θα ασπαστεί και θα συμφωνήσει στα εννέα σημεία, χωρίς να ζητά καρέκλες και εξουσία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη για να ψηφίσουν τα μέτρα οι βουλευτές του, προβλέποντας σε αντίθεση με τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι «στις 15 Ιουνίου μια δήλωση συμπάθειας για το χρέος θα πάρουμε και τίποτα περισσότερο». Αντίθετα, υποστήριξε ότι όλα θα αποφασιστούν τον Αύγουστο του 2018, όπως έχει συμφωνήσει η χώρα. «Όταν εμείς πραγματοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, τότε θα μπορούμε να απαιτήσουμε από τους δανειστές να μας ρυθμίσουν το χρέος. Τώρα, αυτή η τακτική της κυβέρνησης μας κάνει ικέτες», είπε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αφού είδαμε τον Χαικαλη υπουργό γιατί να μην δούμε και τον Λεβέντη πρωθυπουργό;
    Ήρθε η σειρά του!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.