ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αποχή κάλεσε ο Λοβέρδος

Δεν ψηφίζουν, δεν ψηφίζουν…

Σκληρή στάση θα κρατήσουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων που έρχονται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών στη Βουλή.
Όπως αποφάσισαν χθες, σε συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταψηφίσουν τόσο τα μέτρα, όσο και τα αντίμετρα που συνεπάγεται η συμφωνία, όπως και να έρθουν στη Βουλή, είτε συνολικά, είτε κατ’ άρθρον.

«Όχι μόνο θα καταψηφίσουμε τα μέτρα, αλλά και θα αναδείξουμε στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε όσους κατοχυρώνουν την ασφάλεια και φυλάνε την πατρίδα», είπε σε δηλώσεις της αμέσως μετά την συνάντησή της με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα άμεσα διάλογο για την απόσυρση των διατάξεων για τα ειδικά μισθολόγια.

Στο μεταξύ στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, πρότεινε αποχή των βουλευτών από την Ολομέλεια της Βουλής όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα. Στην πραγματικότητα έκανε λόγο για μία διαδικασία που έχει ‘εξευτελιστεί’ , ζητώντας οι βουλευτές της συμπολίτευσης «να μείνουν μόνοι τους» και να ψηφίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας που έφεραν. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πρότεινε να απέχουν όχι μόνο οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Επί της πρότασής του, πάντως, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση.

Μιλώντας για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, εστίασε στα ‘αντίμετρα’. «Τα υποτιθέμενα "αντίμετρα" δεν είναι τίποτε άλλο από τη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φέρνουν πρόσθετα μέτρα ύψους πέντε δις ευρώ, επιπλέον των εννέα δις των δύο προηγούμενων ετών, ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο. Μέτρα τα οποία θίγουν κατά κύριο λόγο τους οικονομικά ασθενέστερους, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Πρόκειται για το γνωστό "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι"», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 περιγράφοντας την τακτική της κυβέρνησης ως πρώτα να αφαιμάζει τους Έλληνες πολίτες με μείωση του αφορολόγητου, περικοπές κυρίων συντάξεων και επιδομάτων, και στη συνέχεια να προσφέρει δήθεν ανταλλάγματα…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 6:38 17/05/2017

    Λοβέρδος δημοκρατική συμπαραταξη όλοι τα ίδια σκατά μέσα σε ενα κοινοβούλιο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.