ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν τα κατάφερε ο Σπανούλης κόντρα στον Ομπράντοβιτς

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για 25 λεπτά στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά η Φενέρμπαχτσε το ήθελε περισσότερο και έφτασε στο 80-64, πανηγυρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της. Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν την 4η Ευρωλίγκα.

Το ματς ήταν ντέρμπι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στο τρίτο η Φενέρ έδειξε τις... άγριες διαθέσεις της και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά. Μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί η ομάδα του Ομπράντοβιτς να είχε το προβάδισμα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς κοντά και ουσιαστικά δεν έχανε την επαφή του. Τα πραγματα, όμως, διαφοροποιήθηκαν στην τρίτη περίοδο όταν οι Τούρκοι βρήκαν μεγάλα καλάθια και με ένα σερί 19-6 προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός το πάλεψε. Αγραβάνης, Μάντζαρης και Σπανούλης κυνήγησαν τα τρίποντα για να κατεβάσουν τη διαφορά, αλλά η αστοχία είχε επηρεάσει τους Πειραιώτες, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς που συνέχισε να είναι απίστευτα εύστοχοι. Μάλιστα, στην αρχή της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε ακόμα και με +18.

Με το χρόνο να πιέζει και τη Φενέρμπαχτσε να κρατά στα χέρια της τη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να κυνηγήσουν την επική ανατροπή, αλλά η ιστορία του μεγάλου τελικού είχε γραφτεί. Η τουρκική ομάδα επικράτησε 80-64 και πανηγυρίζει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πανηγυρίζει το 9ο στην προπονητική του καριέρα.

Tα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10 (9 ρ., 5 κοψ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8 ρ.), Κάλινιτς 17 (4 τρ., 5 ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2 τρ., 8 ασ.), Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.