ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση στον ρ/σ ΣΚΑΪ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η κυβέρνηση πηγαίνει στο Εurogroup ξυπόλυτη στα αγκάθια

venizelos

«Η κυβέρνηση πρέπει στο επόμενο Eurogroup να διασφαλίσει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα πάρουμε φυσιολογικά τις δόσεις. Από εκεί και πέρα, αφού τα διασφαλίσει αυτά, πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχουμε μία απάντηση κάποια στιγμή σε σχέση με το χρέος. Δεν θα της έλεγα να εκβιάσει τάχα μου δήθεν τους συνομιλητές της, πυροβολώντας τα πόδια της χώρας, αρνούμενη να κλείσει η αξιολόγηση και να δοθεί η δόση».

Αυτή την αιχμηρή προτροπή απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση ενόψει του επόμενου Eurogroup, στα μέσα Ιουνίου, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε, ότι «δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει, τι θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ποιες είναι οι προτεραιότητές της και περιμένει από τους άλλους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους και να της πουν το αποτέλεσμα των δικών τους διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πηγαίνει εκεί ξυπόλυτη στα αγκάθια και έχοντας πρωθύστερα αποδεχθεί πράγματα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη μελέτη βιωσιμότητας, γιατί πρώτα διαμορφώνεις το γενικό σχήμα της πορείας του χρέους και μετά συμφωνείς πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δεις ύψος τόκων, πρέπει να δεις επιτόκια, πρέπει να δεις διάρκεια, πρέπει να δεις όλα αυτά τα πράγματα».

Ο κ. Βενιζέλος, ασκώντας έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, υπογράμμισε ότι μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος είναι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, η διόγκωση των κόκκινων δανείων, η αδυναμία αναδιάρθρωσης, η αδυναμία επιστροφής καταθέσεων και η αδυναμία δανειοδοτήσεων όλων των πρωτοβουλιών των επιχειρηματιών, μικρών, μεγάλων, μεσαίων, που έχουν ανάγκη από μία τραπεζική βοήθεια.

Σχετικά με τη ρητορική διχασμού και βίας που αναδείχθηκε με την επίθεση στον κ. Παπαδήμο, τόνισε: «Το τέρας της τρομοκρατίας είναι πάντα σε λανθάνουσα κατάσταση και συντηρείται επειδή υπάρχει και ένα περιβάλλον, δυστυχώς, το οποίο το συντηρεί. Το περιβάλλον αυτό το είδαμε να εκδηλώνεται με εμετικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ορισμένα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή μία δολοφονική απόπειρα».

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «δεν θα εξαλειφθεί όταν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι αλλά ταυτόχρονα λαϊκίζουν, δημαγωγούν και εκμεταλλεύονται την απόγνωση ή την αδυναμία κατανόησης που έχει ένα τμήμα της κοινωνίας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 1:38 31/05/2017

    Γιατί μερικά από αυτά που λέει ο βενιζέλος δεν τα λέει κάποιος από την Δη.Συ. που τους βγάζουν τα Μ.Μ.Ε. ? Μήπως θέλουν μικρή Δη.Συ. με ΒΒ και την καρέκλα του ο καθένας ή αξιόπιστος και – έτσι – σημαντικός παίχτης χωρίς ΒΒ. Οι έξω μας έχουν πάρει χαμπάρι . Γελάνε με όποιον πελατειακό, όσο και «περιποιημένος» κι αν είναι αυτός. Μόνο έναν ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ θα υποχρεωθούν – και κοντεύουν να επιθυμούν – να παίρνουν σοβαρά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.