ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα χάρη στην ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών και μια σειρά από επιχειρηματικές συμφωνίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1% και αναμένεται να καταγράψει κέρδη για τρίτη συνεχή ημέρα, χάρη στην ενίσχυση των τραπεζών. Τα blue chips της ευρωζώνης ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 0,3%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ήταν αμετάβλητος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης με την μετοχή της BT να υποχωρεί κατά 1,8%. Τα χρηματιστήρια στην Αυστρία και τις σκανδιναβικές χώρες ήταν κλειστά λόγω αργίας.

Η γαλλική εταιρία εξαρτημάτων για αεροσκάφη Zodiac σημείωσε άνοδο 0,2% αφού αποδέχθηκε τη μειωμένη προσφορά από την Safran, ύστερα από μια σειρά προειδοποιήσεων που εξέδωσε για την κερδοφορία της. Η μετοχή της Safran σημείωσε άνοδο 1,1%.

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών προσέφερε στήριξη στα χρηματιστήρια, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), που άφησαν να εννοηθεί ότι μια αύξηση επιτοκίων ίσως είναι στον ορίζοντα, αν και αυτό εξαρτάται από την αύξηση των ρυθμού ανάπτυξης. Οι μετοχές των BPER Banca, BBVA και Banco Santander κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο πάνω από 1%.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, με τη βρετανική Intermediate Capital Group να ενισχύεται κατά 7% ύστερα από την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.