ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο

ΓΣΕΕ: Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές αυτών που παλεύουν για το μεροκάματο

gsee

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Παρασκευή 26/5, σε εργοτάξιο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, στη Χανιώπορτα Ηρακλείου Κρήτης.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η ΓΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας. Ένας ακόμη συνάδελφος, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας, πέφτοντας από ύψος 9,5 μέτρων», αναφέρει κάνοντας λόγο ότι είναι πλέον εμφανής η έλλειψη μέτρων ασφαλείας με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

«Σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση και ο εργαζόμενος εντατικοποιεί τη δουλειά του, πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι πολλοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σκοπό την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, επιβάλλονται όσο ποτέ άλλοτε».

Τέλος, η ΓΣΕΕ απευθυνόμενη στο υπουργείο Εργασίας και στο ΣΕΠΕ τονίζει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.