ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Πολάκης

Οι βουλευτές ενημερώνονται για μέτρα-αντίμετρα

vouli

Συνεχίζεται ο κύκλος της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το περιεχόμενο της συμφωνίας επί της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναταραχή που επικρατεί στους κόλπους της συμπολίτευσης.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα μέτρα της συμφωνίας, όπως αυτά παρουσιάζονται «κομμάτι-κομμάτι» μετά την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt για το περιεχόμενο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Μασάζ»

Ως εκ τούτου, σήμερα το μεσημέρι, οι συναρμόδιοι για την τεχνική συμφωνία υπουργοί που διαπραγματεύθηκαν το περιεχόμενό της στο Χίλτον προσέρχονται στην Βουλή ώστε να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκλιμακώσουν την ανησυχία και την ένταση που επικρατεί. «Εξηγήσεις» στους βουλευτές θα παράσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Τα κυβερνητικά στελέχη θα ενημερώσουν τους βουλευτές που μετέχουν στις επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων.
Αυτονοήτως, οι περισσότερες ερωτήσεις των βουλευτών θα αφορούν στις περικοπές στις συντάξεις, στα φορολογικά μέτρα, στα αντίμετρα, αλλά και στα περιθώρια εφαρμογής των αντιμέτρων αν επιτευχθούν οι στόχοι στην οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους βουλευτές θα παρασχεθούν αναλυτικά παραδείγματα για τα μέτρα και τις περικοπές, ώστε να εφοδιαστούν με επιχειρήματα ενόψει της κοινοβουλευτικής μάχης, ενώ οι υπουργοί θα επικεντρωθούν και στα αντίμετρα, καθώς και στο πόσο αυτά μπορούν να ανακουφίσουν την κοινωνία από τα επιβαλλόμενα βαριά μέτρα. Ούτως ή άλλως, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και Μεγάρου Μαξίμου, τέτοιου τύπου ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν ως τις 20 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου με τα εφαρμοστικά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.