ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή και καταστροφές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

panteiopan

Νέο επεισόδιο εισβολής και βίας καταγράφηκε στον χώρο των ελληνικών πανεπιστημίων. Άγνωστοι μπήκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και προκάλεσαν φθορές.

Οι άγνωστοι έσπασαν μία πόρτα στο λογιστήριο και άλλη μία στη γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Επίσης, φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία, ενώ άδειασαν και κάποια συρτάρια. Oπως είπε στην εφημερίδα Καθημερινή η πρύτανης του ιδρύματος Ισμήνη Κριάρη, δεν διαπιστώθηκαν κλοπές, ενώ η ίδια δήλωσε ότι εκλήθη η Αστυνομία και το ίδρυμα υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Καθώς δεν υπήρξαν κλοπές, το επεισόδιο έχει προκαλέσει ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Νομική Αθηνών τα τελευταία περιστατικά βίας κατά φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένας άγνωστος (;) επιτέθηκε –λένε πως είχε και αιχμηρό αντικείμενο– σε φοιτητή εισβάλλοντας σε αίθουσα διδασκαλίας. Πλέον ο φόβος είναι έκδηλος. «Θα μείνουμε εκτεθειμένοι απέναντι σε αυτούς που καταχρώνται το άσυλο», είναι η δεύτερη σκέψη των φοιτητών όταν τους ρωτάς για τα γεγονότα. Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημιακές αρχές ζητούν επίσημη καταγγελία, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι σε κάποιους γνωστός.

Επίσης, εντός του κτιρίου υπάρχουν υπό κατάληψη χώροι. Στο κτίριο της οδού Σόλωνος φιλοξενούνται η Νομική Σχολή με κοσμήτορα τη Διονυσία Καλλινίκου και η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με κοσμήτορα τον Μιχάλη Σπουρδαλάκη. Εκείνοι περιμένουν από τους εικοσάρηδες φοιτητές τους την καταγγελία κατά του αγνώστου.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.