ΕΛΛΑΔΑ

Στην πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου στην πλατεία Σαπφούς καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, τη μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας.

Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και του κουαρτέτου είναι υπόθεση και των αγροτοκτηνοτρόφων μας.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3.000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650 ευρώ το χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες -όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους- είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών.

Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Όλοι μαζί να σταματήσουμε την νέα αντιλαϊκή επιδρομή. Μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, της νέες και τους νέους να οργανώσουμε τη πάλη μας για αντεπίθεση και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει.

"Αγρότες-αγρότισσες όλοι την Τετάρτη 17 Μάη στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου.

Μυτιλήνη 14-5-2017

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Λέσβου".

Πηγή: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.