ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γενικές διακηρύξεις» για το χρέος, ‘βλέπει’ ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους…

Την ώρα που άλλες κοινωνίες ‘φεύγουν μπροστά’, στην ελληνική Βουλή «κάνουμε κύκλο γύρω από τον εαυτό μας». Αυτό καταγγέλλει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,σημειώνοντας πως επειδή οι κυβερνώντες δεν προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις, στη Βουλή συζητούν τα ίδια και τα ίδια, καταλήγοντας σε ένα στείρο λόγο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον κόσμο.
Theodorakis

Σχολιάζονταςτην ψήφιση του τέταρτου μνημονίου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οΣταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ότι ίσως τελειώσαμε με την εποχή της ‘κωλοτούμπας’.«Είχαμε τους Δεξιούς και τους ΠΑΣΟΚους που έκαναν μνημονιακές κωλοτούμπες, τώρα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αντιστασιακές κωλοτούμπες, με δάκρυ. Αλλά οι κωλοτούμπες τελείωσαν. Τα μέτρα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν», είπε στον Real FM,αποδίδοντας μία μοναδική δεξιοτεχνία στους κυβερνώντες. «Η δεξιοτεχνία των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι ότι κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους. Αυτό ούτε οιμεγάλοι χορευτές μπορούν να το κάνουν», είπε.

Μιλώντας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι είναι μια ευκαιρία, αφού έκλεισαν κάποιες εκκρεμότητες με την Ευρώπη, να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνωνπολιτών. «Να επιστρέψουμε στην οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα» όπως είπε,«που είναι ότι υπάρχει κόσμος απλήρωτος, υπάρχει κόσμος στη μαύρη εργασία,υπάρχει ελαστική μορφή εργασίας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα,υποστήριξε ότι επειδή η Ελλάδα «έχει ένα ισχυρό επιστημονικό προσωπικό,επειδή έχουμε καλή γεωγραφική θέση, μπορεί η Ελλάδα να ξαναγίνει περιζήτητη στην προσέλκυση επενδύσεων», για αυτό και κάλεσε όλους να τελειώσουνμε τις εκκρεμότητες και την πολιτική ανασφάλεια.

Για το ζήτημα του χρέους εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον μπορεί ναυπάρξει μια πραγματική λύση πριν τις γερμανικές εκλογές, ενώ προέβλεψε ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα λάβει κάποιες γενικές διακηρύξεις χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ. «Πανηγυρίζουμε γενικά για το κόψιμο του χρέους αλλά για να δούμε πραγματικές ρυθμίσεις φοβάμαι ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή και να είμαστε διαπραγματευτικά ισχυροί για την κρίσιμη στιγμή το 2018» ανέφερε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξάλλου, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια λύση για τα χρέη τωνευρωπαϊκών κρατών –και όχι μόνο της Ελλάδας- το 2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.