ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο

Καταδικάστηκαν μαθητές σε κοινωνική εργασία για κατάληψη!

katalipsi

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής καταδίκη τριών μαθητών σε κοινωνική εργασία 80 ωρών λόγω κατάληψης στο σχολείο τους.

Τόσο ο εκπαιδευτικός κόσμος όσο και ο υπουργός Παιδείας σαφώς αποδοκίμασαν την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω συμμετοχής τους σε καταλήψεις που είχαν γίνει σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρξαν βανδαλισμοί ούτε ζημιές στο σχολείο, εντούτοις οι μαθητές καταδικάστηκαν.

Το υπουργείο τάχθηκε κατά της αυταρχικότητας στις σχολικές μονάδες και διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέματα που ανακύπτουν στα σχολεία πρέπει να επιλύονται «εσωτερικά».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».

Τέλος, συμπληρώνεται ότι «τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.