ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψώνια χωρίς πορτοφόλι

Κίνα: Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν μέσω υπηρεσίας αναγνώρισης προσώπου

Οι Κινέζοι καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν τα ψώνια τους χωρίς πορτοφόλι, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να πληρώνουν μέσω της ταυτοποίησης του προσώπου τους.

«Ολοκληρώσαμε τις δοκιμές για ένα σύστημα πληρωμών μέσω αναγνώρισης προσώπου και θα χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Τσεν Τζιντόνγκ, που είναι επικεφαλής της τεχνολογίας βιομετρικής ταυτοποίησης στην Ant Financial, την εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Το σύστημα πληρωμών Alipay ήδη πραγματοποιεί δοκιμές για τη νέα αυτή τεχνολογία. Σύμφωνα με το βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί η τεχνολογία αυτή, οι καταναλωτές μπορούν να ολοκληρώσουν τις πληρωμές τους σε μόλις δύο βήματα: πρώτα γίνεται σάρωση του προσώπου τους και στη συνέχεια οι χρήστες πληκτρολογούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού των κινητών τους τηλεφώνων.

Παρόλο που πολλοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι, κάποιοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι ασφαλές. Ο Τσεν δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα ότι η Alipay θα ζητήσει από τους χρηστές να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, να χαμογελούν, να κουνούν το κεφάλι τους ή να κάνουν άλλες κινήσεις όταν χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή προκειμένου να διαφοροποιούνται από φωτογραφίες ή βίντεο.

Ο Τσεν δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα λανσαριστεί η υπηρεσία αυτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.