ΚΟΣΜΟΣ

Στρατός στους δρόμους

«Κρίσιμο» παραμένει το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στη Βρετανία

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει “κρίσιμο” με δυνάμεις του στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους.

Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

Οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Σαλμάν Αμπέντι να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τις πρώτες πρωινές ώρες συνέλαβαν έναν άνδρα στο Moss Side του Μάντσεστερ, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση. Αυτή τη στιγμή κρατούνται οκτώ άνθρωποι, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος αδελφός του μακελάρη, ο Ισμαήλ Αμπέντι.

Στην διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

The Guardian
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.