ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λ. Κονιόρδου: Ελλάδα και Κίνα μπορούν να μάθουν πολλά η μια από την άλλη

koniordou

Η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν να μάθουν πολλά η μία από την άλλη εάν ενώσουν τις δυνάμεις τους στον πολιτισμό, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua).

Λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας και Συνεργασιών στις Πολιτιστικές Βιομηχανίες στην Αθήνα, η Ελληνίδα υπουργός μίλησε για τις προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τομέα αυτό και τον ρόλο του πολιτισμού στη διευκόλυνση και την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των λαών. Μίλησε για την εμπειρία της από τις τρεις επισκέψεις της στην Κίνα και για το όνειρό της να φέρει τις νέες γενιές πιο κοντά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Πεκίνο το 2004 με το Εθνικό Θέατρο για να ερμηνεύσει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το 2014 και το 2015 προσεκλήθη από την Ακαδημία Θεάτρου της Σανγκάης για να διδάξει και να σκηνοθετήσει αρχαίο ελληνικό δράμα σε μια παράσταση με τριτοετείς φοιτητές.

«Πιστεύουμε ότι ο αρχαίος μας πολιτισμός, η ελληνική τραγωδία είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς και μπορεί πράγματι να φωτίσει διαφορετικούς πολιτισμούς. Δεν είναι μόνο ελληνική», δήλωσε στο Xinhua.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.