ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Realnews

Μ. Λαζαρίδης: Ευχόμαστε να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας, μην ξεχάσει, όμως, να είναι μαύρη

Ευθύνες στη Κυβέρνηση και στους εταίρους για το θέμα του χρέους, επιρρίπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
lazaridis

Τονίζει συγκεκριμένα: «Πριν την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως στο Eurogroup οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες απ' ό,τι περίμενε. Το Eurogroup έγινε, αλλά απόφαση δεν υπήρξε. Αποδείχθηκε πως ο κ. Τσίπρας είτε είχε - και πάλι - αυταπάτες είτε είχε καταφύγει - και πάλι - σε απάτες. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιος απέδιδε την καθυστέρηση της αξιολόγησης - καθυστέρηση, που κόστισε ακριβά στη χώρα και σε όλους τους Έλληνες - στην επιδίωξη για "λύση πακέτο", που να περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους. Για μας η λύση στο πρόβλημα του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Το έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης. Και ζήτησε - πριν το Eurogroup - να πράξουν οι εταίροι μας τα δέοντα, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012. Ευχόμαστε, λοιπόν, να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας. Μην ξεχάσει, όμως, να είναι μαύρη. Οι θυσίες που επιβάλλει δεν επιτρέπουν άλλο χρώμα».

«Δεν συνδέσαμε ποτέ - και δεν συνδέουμε - το αίτημα για πολιτική αλλαγή με την πορεία της αξιολόγησης», αναφέρει επίσης ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει: «Διαπιστώσαμε - και επιβεβαιώθηκε στην πράξη - ότι κάθε μέρα, που περνά με αυτήν την Κυβέρνηση, ο λογαριασμός για τη χώρα και τους πολίτες μεγαλώνει, ο χρόνος χάνεται και η έξοδος από την κρίση απομακρύνεται. Το τέταρτο Μνημόνιο ήταν το χειρότερο σενάριο για τη χώρα μας. Το αίτημά μας, επομένως, μπορεί τώρα να ενοχλεί ακόμη πιο πολύ την Κυβέρνηση. Βέβαιο, πάντως, είναι πως κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος στην κοινωνία. Το μέλλον δεν κερδίζεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με απάτες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.