ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Ήταν η απόλυτη σφαγή - Δηλώσεις τραυματιών και αυτόπτων μαρτύρων

Νεαρά παιδιά αλλά και γονείς που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ περιγράφουν στο ραδιόφωνο του BBC και στο τοπικό ραδιόφωνο του Μάντσεστερ τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους όταν εξερράγη η βόμβα,

Ο έφηβος Ράϊαν Μόρισον απλά περπατούσε μέσα στο στάδιο όταν άκουσε πίσω του την έκρηξη της βόμβας.

«Ακουσα μία τεράστια έκρηξη και αμέσως μετά είδα τον καπνό. Τότε κάποιος φώναξε «βόμβα» και στη συνέχεια όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ήταν ένα πραγματικό μακελειό. Ανθρωποι τραυματίστηκαν και ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Ήταν η απόλυτη σφαγή.»

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος ο Ράϊαν, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τους φίλους τους, είπε οτι είδε ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους της πόλης ουρλιάζοντας.

«Ανθρωποι έτρεχαν στους δρόμους συγχυσμένοι προσπαθώντας να βρουν τους φίλους τους. Εκλαιγαν. Ηταν σαν να βλέπεις ταινία. Εντελώς σουρεαλιστικό», λέει ο Ράϊαν.

Ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς περίμενε με την γυναίκα του στο φουαγιέ να πάρει τις δύο κόρες του που παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Αργότερα διηγήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC: « Περίμενα τα πάρω τα παιδιά. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι. Αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να πηγαίνουν προς την έξοδο όταν ξαφνικά είδαμε μία τεράστια λάμψη και μετά μία έκρηξη μαζί με καπνό.

«Πονούσε το πόδι και η γάμπα μου. Τότε η γυναίκα μου λέει: «Πρέπει να ξαπλώσω». Την ξάπλωσα στο πάτωμα. Είχε μία πληγή στο στομάχι και ίσως ένα σπασμένο πόδι. Βρισκόμασταν σε απόσταση τριών μέτρων από την έκρηξη»

Ο Γουόκερ διηγήθηκε οτι η έκρηξη έγινε δίπλα στην πόρτα στο φουαγιέ, κοντά στον χώρο με τα εμπορεύματα και ότι στο πάτωμα βρισκόντουσαν γυαλιά και κομμάτια από μέταλλα. «Ξάπλωσα, είπε, δίπλα στη γυναίκα μου για περίπου μία ώρα έως ότου μας βρουν και μας βάλουν στο ασθενοφόρο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.