ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμεία κριτική Ξεκαλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με τις αποφάσεις Γεννηματά φτάσαμε στο σημείο το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει θεσμικά…

Αναγκαία για την χώρα και τους πολίτες χαρακτηρίζει την ενότητα στην Κεντροαριστερά ο παυθείς από τα καθήκοντά του γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Η σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, μας έχει διδάξει ότι, όποτε στην Ελλάδα αντιπαρατέθηκαν τα άκρα, οδηγηθήκαμε σε εθνικές καταστροφές», λέει σε συνέντευξή του στην «Δημοκρατική της Ρόδου», σημειώνοντας όμως ότι η ενότητα της προοδευτικής παράταξης προϋποθέτει την κινητοποίηση της κοινωνικής της βάσης. Προειδοποίησε, δε, ότι ο κόσμος αυτός δεν θα ενεργοποιηθεί για να αποτελέσει το «νεροκουβαλητή» του «τάδε» ή του «δείνα» στελέχους. «Θα εμπλακεί ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα αν δει ότι η παράταξη έρχεται να υπερασπιστεί τα θέλω των πολλών κι όχι τα συμφέροντα κάποιων λίγων στελεχών», λέει.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά». Κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου : «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα σύμβολα και τα χρώματά του. Πρωτίστως είναι το περιεχόμενο των πολιτικών του. Είναι ο ιδρυτικός του σκοπός, που δεσμεύει συνειδησιακά τα στελέχη του στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας. Είναι οι διαχρονικοί αγώνες για να έρθει στο προσκήνιο η ‘αποκλεισμένη Ελλάδα’. Είναι η ενσάρκωση των εννοιών της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας», λέει, ασκώντας δριμεία κριτική στην ηγεσία του κόμματος για τη συμπεριφορά της από την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ και μετά. «Με τις αποφάσεις της κυρίας Γεννηματά φτάσαμε σήμερα στο σημείο το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει θεσμικά, καθ’ ότι τα όργανά του έχουν καταργηθεί», είπε, σημειώνοντας μάλιστα πως η επιλογή της κατάργησης των οργάνων επεκτείνεται και στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατήγγειλε εξάλλου πως εδώ και καιρό, μέλη του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Συμπαράταξης ζητάνε από την επικεφαλής του Οργάνου να προγραμματίσει συνεδρίασή του, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόκριση. «Μέσα από την κατάσταση αυτή, αποσαρθρώνεται οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ και η Συμπαράταξη, δημιουργούνται αρρυθμίες στην πολιτική τους λειτουργία και αποδυναμώνεται η αντιπολιτευτική τους δράση, σε μια περίοδο όπου μόνο μας μέλημα θα έπρεπε να είναι πως θα υπερκεράσουμε εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ και πως θα αναχαιτίσουμε την δημοσκοπικά διαφαινόμενη εφόρμηση της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία», λέει.

Όσο για το επικείμενο συνέδριο, προτείνει μια ανοιχτή στην κοινωνία διαδικασία, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα είχε κάθε Έλληνας προοδευτικός πολίτης, χωρίς την υποχρέωση να είναι σήμερα κομματικός ή οιουδήποτε άλλου είδους αξιωματούχος. «Δυστυχώς, μέσα από τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, οδηγούμαστε σε ένα κλειστού τύπου, αποστειρωμένο συνέδριο με ελεγχόμενη συμμετοχή και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα», λέει, καταγγέλλοντας πως από το συνέδριο του Ιουνίου θα είναι απούσα η συντριπτική πλειοψηφία τόσο της κομματικής, όσο και της κοινωνικής βάσης της παράταξης. «Εκεί βρίσκεται το κεφαλαιώδες ζήτημα δημοκρατικού ελλείμματος αυτής της διαδικασίας», λέει...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.