ΕΛΛΑΔΑ

Στις 16 Νοεμβρίου

Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η δίκη του γυμνασιάρχη που κατηγορείται για συγκάλυψη επιχειρηματία κυλικείου που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Για τις 16 του ερχόμενου Νοεμβρίου, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης διευθυντής γυμνασίου της Μυτιλήνης που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς σήμερα η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Ο γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι από τη θέση του δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προστατευθούν μαθήτριες του σχολείου του από επιχειρηματία του κυλικείου του σχολείου, ο οποίος τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε πριν πέντε χρόνια και ο επιχειρηματίας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανηλίκου κάτω των 15 ετών».

Στη δίκη του επιχειρηματία, που μετά την καταδίκη του απομακρύνθηκε από το σχολείο, κατέθεσε ως μόνος μάρτυρας υπεράσπισης, εκτός της συζύγου τού επιχειρηματία, ο παραπάνω γυμνασιάρχης.

Εναντίον του, όμως, κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που μεταξύ των άλλων κατηγόρησαν τον διευθυντή για αμέλεια στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν σειρά περιστατικών με τα δικά τους παιδιά.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει στη δίκη η πολιτική αγωγή, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του, με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου, που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνση του επιχειρηματία από το κυλικείο του σχολείου ως αποτέλεσμα της καταδίκης του και της δημοσιότητας που την ακολούθησε.

Σε βάρος του γυμνασιάρχη για το ίδιο θέμα ήδη πραγματοποιείται και ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με ψήφισμά της, έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από τον χώρο της εκπαίδευσης. Με την ανακοίνωσή της αυτή μάλιστα, έχει σημειώσει πως και στο παρελθόν έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του «γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στον χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί».

Επίσης και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του γυμνασιάρχη πραγματοποιούνται επιπρόσθετα προανακρίσεις για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση αλλά και άλλες ΕΔΕ για αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο γυμνασιάρχης, που επαναλαμβάνουμε θα δικασθεί στις 16 Νοεμβρίου, έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έπειτα από άλλη ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε εδώ και περισσότερο από 3,5 χρόνια. Αφορούσε άρθρο του που είχε δημοσιεύσει στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου το 1973» στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 2013 μαζί με σχετικό βίντεο το οποίο είχε προβληθεί και στη σχολική γιορτή τη μέρα της επετείου. Πλην όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί έκτοτε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.