ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του ΣΕΤΕ: Οι ασθενέστεροι πληρώνουν το μεγάλο κόστος τριών χαμένων χρόνων

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, σήμερα ψηφίζεται στο 4ο μνημόνιο. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως πρόκειται για το 2ο, μέσα σε δύο χρόνια, επισημαίνοντας πως και αυτό, όπως και το 3ο ήταν αχρείαστο. «Διαπιστώνουμε το μεγάλο κόστος τριών χαμένων χρόνων για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και σημαντικές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες και ειδικά τους ασθενέστερους» είπε, προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της κυβέρνησης. Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση, ένας δρόμος «που στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στο νοικοκύρεμα του κράτους, με διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής και με λιγότερους φόρους».
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους εκπροσώπους του τουρισμού, επισήμανε πως θα έχουν στο πρόσωπό του και στη ΝΔ έναν σύμμαχο στην προσπάθειά τους να γίνει η Ελλάδα το πιο δυνατό τουριστικό brand στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ο τουρισμός θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη διαφορετική πολιτική.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις πολιτικές που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2012-14, επισημαίνοντας πως υπήρξε μια ολοκληρωμένη στρατηγική πολιτική για τον τουρισμό και πως «το σύνολο των παρεμβάσεων τότε, αποδεικνύουν ότι όταν μια κυβέρνηση κυβερνά και έχει σχέδιο αλλαγών, αυτό φαίνεται αμέσως». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, τότε υπήρξε αύξηση και στις αφίξεις και στα έσοδα, ενώ αμέσως μετά η πορεία αυτή αφέθηκε στον αυτόματο πιλότο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε στρωμένο έδαφος και δεν έκανε τίποτα» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για επιτελική αδυναμία, αλλά και οργανωτική ανεπάρκεια.
«Κάπιταλ κοντρόλς και υπερφορολόγηση ανέκοψαν τη δυναμική που υπήρξε. Το 2016 οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 6,5%, η μέση κατά κεφαλή δαπάνη μειώθηκε, οι τουρίστες αυξήθηκαν, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν» είπε, για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση έδειξε αδιαφορία για τον τουρισμό και συνολικά για το πώς φέρνεις επενδύσεις. Το υπουργείο Τουρισμού κινήθηκε ερασιτεχνικά και αποσπασματικά». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή, εστίαση, μεταφορές, οι φόροι διαμονής, όλα έχουν καταστήσει ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν και έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητά του, ενώ η λογική των φοροεπιβαρύνσεων θα ζημιώσει την τουριστική αγορά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως επείγει ένα σαφές σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη με προσέλκυση επενδύσεων. «Στόχος είναι να αναδείξουμε τον τουρισμό ως κινητήρα ανάπτυξης, που θα σπρώξει μπροστά την οικονομία» είπε παρουσιάζοντας τους 5 βασικούς άξονες της παρέμβασής του που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη, τη δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων προστιθέμενης αξίας και την αποτελεσματικότερη επικοινωνιακή προβολή του τουριστικού προϊόντος.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο άλμα μπροστά, παντού, με νέες επενδύσεις, χαμηλότερους φόρους και κυρίως με καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Το άλμα θα το κάνουμε μαζί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και για τον τουρισμό και για την οικονομία» κατέληξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.