ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Εφετείο

Νέα δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου

elstat

Νέα δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος απηλλάγη για δεύτερη φορά την περασμένη Παρασκευή με βούλευμα του Εφετείου Αθηνών για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ότι διόγκωσε το έλλειμμα το 2009, διευκολύνοντας την επιβολή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας για την αθώωςή του σε πρώτο βαθμό για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που συνίσταται στο ότι παρέμεινε επί τρίμηνο παράλληλα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο επί έτη προςέφερε τις υπηρεςίες του και ότι δεν συγκάλεσε ως όφειλε και σε κάθε περίπτωση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, θέματα που δεν αφορούν τη διόγκωση του ελλείμματος.

Ομως στη δίκη του που ξεκίνησε στο Εφετείο και διακόπηκε για τις 18 Ιουλίου, δύο πρώην μέλη της διοικήσεως της ΕΛΣΤΑΤ οι Νικ. Λογοθέτης και Ζωή Γεωργαντά, επί μακρόν κατέθεσαν ότι ο Αν. Γεωργίου ευθύνεται για την διόγκωση του ελλείμματος το 2009 και έχει ακαραία την ευθύνη για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.