ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια στα ανοιχτά της κορεατικής χερσόνησου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Φιλιππινέζο ομόλογό του Ροντρίγο Ντουτέρτε ότι έχει στείλει δύο πυρηνικά υποβρύχια στα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, δηλώσεις οι οποίες ενδέχεται να εγείρουν ερωτήματα για μια ακόμη φορά σχετικά με τον τρόπο που ο Τραμπ διαχειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επισημάνει ότι «μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση» με τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανή εξαιτίας του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ, ενώ έχει προσθέσει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, αν και ο ίδιος επιθυμεί μια διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Ο Τραμπ είπε στον Ντουτέρτε ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός εκεί», σύμφωνα με τους New York Times, η οποία επικαλείται μια απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες στις 29 Απριλίου.

«Έχουμε δύο υποβρύχια, τα καλύτερα στον κόσμο. Έχουμε δύο πυρηνικά υποβρύχια, όχι ότι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε η εφημερίδα ότι δήλωσε ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.