ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ προειδοποίησε τον πρώην διευθυντή του FBI να μην κάνει αποκαλύψεις στον Τύπο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, να μην κάνει αποκαλύψεις στον Τύπο.

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ θα έκανε καλά να ελπίζει ότι δεν υπάρχουν ‘καταγραφές’ των συνομιλιών μας προτού αρχίσει να κάνει αποκαλύψεις στον τύπο!», έγραψε στο τουίτερ ο Τραμπ, στη διάρκεια μιας σειράς τουίτ που ανήρτησε στη διάρκεια του πρωινού όπως συνηθίζει.

Ο πρόεδρος δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο NBC ότι είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες και ένα δείπνο με τον Κόμεϊ στη διάρκεια των οποίων τον ρώτησε αν ήταν αντικείμενο της έρευνας του FBI για συνωμοσία με τη Ρωσία.

«Του είπα: “Αν είναι δυνατόν, μπορείτε να μου πείτε αν είμαι υπό έρευνα;” Απάντησε ότι δεν είμαι αντικείμενο έρευνας», δήλωσε ο Τραμπ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενος στην έρευνα που διεξάγεται στο FBI για ενδεχόμενες σχέσεις στενών συνεργατών του με ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Δύο έρευνες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο προκειμένου να προσδιοριστεί αν υπήρξε συνωμοσία με τη Ρωσία προκειμένου να ευνοηθεί η υποψηφιότητα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ αντέδρασε επίσης σήμερα το πρωί στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν όσον αφορά την επικοινωνία των ομάδων του μετά την ξαφνική αποπομπή του Κόμεϊ. Διάφορες εκδοχές έχουν κυκλοφορήσει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι οποίες διαφοροποιούνται ακόμη και ανάλογα με τον συνομιλητή.

«Ως ένας πολύ δραστήριος πρόεδρος με έναν τεράστιο όγκο τρεχόντων πραγμάτων, δεν είναι πάντα δυνατό για τις ομάδες μου να στέκονται σε μια εξέδρα έχοντας απόλυτη ακρίβεια», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

«Το καλύτερο θα ήταν ίσως να ακυρωθούν όλες οι “συνεντεύξεις Τύπου” στο μέλλον και να δίνονται γραπτές απαντήσεις για περισσότερη ακρίβεια», συνέχισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.