ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε και επίσημα τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Marinakis

Η ιστορική βρετανική ομάδα Νότιγχαμ Φόρεστ ανήκει και τυπικά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως ανέφερε το BBC, η αγγλική Football League ενέκρινε το αίτημα και με δεδομένη τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, η βρετανική ομάδα περνά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανήκε για πέντε χρόνια στον Φαουάζ αλ Χασαβί, με τον οποίο η ομάδα παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην Τσαμπιονσιπ. Τον Ιανουάριο, αμερικανικό fund επιχείρησε να μπει «σφήνα» στη συμφωνία, καταθέτοντας πρόταση για τις μετοχές των Λονδρέζων. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε, με συνέπεια η ομάδα να καταλήξει στον Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή.

Αμέσως μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει για πρώτη φορά επισήμως ότι υπάρχει συμφωνία για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ, διευκρινίζοντας πως «και 100 Νότιγχαμ να πάρουμε, ο Ολυμπιακός θα προηγείται και θα είναι πάνω από όλα και όλους».

marinakis (1)

Το «μανιφέστο» του νέου ιδιοκτήτη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διαμένει για ικανό διάστημα τον χρόνο στο Λονδίνο, καθώς διαθέτει σπίτι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ενημέρωσε τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Μάρτιο, Μαρκ Γουόρμπαρτον, ότι θα μείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο νέος ιδιοκτήτης του λονδρέζικου συλλόγου, ανέλυσε το «μανιφέστο» του, δηλαδή τον σχεδιασμό και τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εστίασε στα εξής σημεία:

- Να επανέλθει η σταθερότητα στο κλαμπ και να την επαναφέρουμε στα υψηλά στάνταρ που ανήκει, στην ελίτ της Premier League.

- Δεν δίνω ποτέ υποσχέσεις, μόνο πραγματοποιώ, τόνισε

- Θα δουλέψουμε βάσει των οικονομικών κανόνων της EFL, για να στηρίξουμε τον προπονητή.

- Θα επιλέξουμε έναν συμβουλευτικό σώμα για τους οπαδούς, που θα συνδέεται με τους οπαδούς και ένα συμβούλιο για την ομάδα νέων, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στη διοίκηση.

- Θα μειώσουμε την τιμή του εισιτηρίου για να παραμείνουν στο γήπεδο οι οπαδοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.