ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Με ασφαλιστικά μέτρα απαντά στην επίσχεση εργαζομένων η διοίκηση

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ αν επιμείνουν στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από αύριο Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «εφόσον επιμείνουν και προχωρήσουν σε επίσχεση, εμείς θα πάμε την ίδια ώρα να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα», επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας από αύριο Δευτέρα σε έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Έτσι, παρά την κίνηση εκτόνωσης που επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χθες με ανακοίνωσή του καλεί διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη, ο κ. Τσερμενίδης είπε: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Σημειώνεται ότι στη σημερινή τους έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί αύριο στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.