ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψηλοί τόνοι κατά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Οργώνει» την Ελλάδα η Φώφη

Την ‘πορεία προς τον λαό’ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα επισκεπτόμενη από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο την Ημαθία, συνεχίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενόψει του Συνεδρίου του φορέα στις 30 Ιουνίου – 2Ιουλίου στο ΣΕΦ.  

Χθες, Παρασκευή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Ιθάκη, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τον Τουρισμό Υγείας, ενώ σήμερα Σάββατο, αναμένεται να έχει συνάντηση με κομματικά στελέχη και μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Κεφαλονιά.

Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου και προετοιμάζεται νέα εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σε αυτή, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα στο Κάραβελ και θα έχει θέμα την Παιδεία, η Φώφη Γεννηματά θα είναι κεντρική ομιλήτρια. Μία μέρα αργότερα, την Τετάρτη, η ίδια θα επισκεφθεί την Λαμία, ενώ σειρά αργότερα έχει η Λάρισα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, θεωρούν άκρως σημαντική την επαφή με τον κόσμο του χώρου αυτή την περίοδο, δεδομένου ότι στόχος είναι «να συναντηθούμε εκ νέου με τους πολίτες», όπως λένε κορυφαία στελέχη, αναπολώντας τις εποχές της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζουν μία εξωστρεφή στάση στο εξής και μία ‘φυγή προς τα εμπρός’, αφήνοντας πίσω τα τελευταία επεισόδια ‘εσωκομματικής τρέλας’ του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν λησμονούν την βασική τους αντιπολιτευτική δουλειά. Είναι μάλιστα διατεθειμένοι να σηκώσουν κατακόρυφα τους τόνους τόσο κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές αλλά και το ναυάγιο στο τελευταίο Eurogroup, όσο όμως και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για τη μεν κυβέρνηση θα επιμείνουν ότι έκλεισε την παρούσα συμφωνία με τους δανειστές μόνο και μόνο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία για κάποιους μήνες, για τη δε ΝΔ θα υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί λύση για την χώρα να είναι η ‘επανίδρυση της Δεξιάς’.

Με την Φώφη Γεννηματά, να έχει ήδη ζητήσει εκλογές μέσα από την τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να λένε ότι σημασία έχει και το μετά, αναζητώντας ένα εθνικό σχέδιο που θα υποστηριχθεί από μία «πολύ ισχυρή και βιώσιμη κυβέρνηση» με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.