ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Η επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια και πέντε βίντεο από τα αίσχη στη Βουλή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα. Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, που συζητείται αυτή την ώρα.
«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.


Το περιστατικό επιβεβαίωσε εμμέσως ο Γιάννης Λαγός εκ μέρους της Χρυσής Αυγής λέγοντας στην παρέμβασή του: «Ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της ΝΔ και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;».

Ο κ. Λαγός, μάλιστα, προχώρησε και σε νέα απειλή λέγοντας ότι «εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες».

Ένταση στη Βουλή μετά το επεισόδιο Κασιδιάρη και Δένδια


Για το επεισόδιο τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας ότι «με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου. Το αδίκημα μου ήταν ότι πέρασα μπρστά από τον κ. Κασιδιάρη. Ως αντίδραση δέχτηκα αυτό που είδατε κατα αρχήν από αυτόν και μετά και από άλλους βουλευτές».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Γιάννη Λαγού, ο οποίος εμμέσως παραδέχθηκε τη χειροδικία λέγοντας ότι «εξαιτίας του συγκεκριμένου κυρίου, του Αθανασίου και του Σαμαρά βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία». «Θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοδικίας απέναντι σε όσους έκαναν αυτό που τους επέβαλε η συνείδησή του, το Σύνταγμα και οι νόμοι. Μακάρι με αυτό το επεισόδιο να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά κάτι για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά» έκλεισε την παρέμβασή του ο κ. Δένδιας.

Βούτσης: Θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες δια της χειροδικίας

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα.

Παράλληλα ζήτησε - εκτός από την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας - η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο καθώς, όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Για στιγμές που δεν έχει ζήσει το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε λόγο εκ μέρους της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών».

Για τρομερά δυσάρεστη έκπληξη έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που υποστήριξε ότι «βρέθηκε ασπίδα να υπάρξει ένταση για να αλλάξουμε θέμα, λόγω της συζήτησης».

«Ο λαός να καταλάβει ότι ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν αρκεί να παραπεμφθεί σε μία επιτροπή. Το σημερινό πέρα από τον αποπροσανατολισμό, ξεφτιλίζει το σώμα. Ζητούμε να εξειδικεύσετε τη μομφή. Μέχρι να παραπεμφθεί θα έρχεται εδώ και θα μας λέει τις απόψεις του; Κύριε πρόεδρε να είστε πολύ συγκεκριμένος, και να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Για εικόνες ντροπής και «λεκέ» στον κοινοβουλευτικό σημείο έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς απευθύνοντας έκκληση στο προεδρείο να λάβει όλα τα μέτρα: «κύριε πρόεδρε να εξαντλήσετε τα προβλεπόμενα μέτρα. Το Ποτάμι καταδικάζει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.