ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε τροπολογία που θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα

Παράταση μέχρι το φθινόπωρο δίνει η κυβέρνηση για τα αδήλωτα

Adilota

Παράταση στην οικειοθελή αποκάλυψη για τα αδήλωτα εισοδήματα που, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr μπορεί τελικά να φτάνει έως και το φθινόπωρο - και όχι μόνον έως τις 30 Ιουνίου - σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση.

​Η παράταση θα έρθει με τροπολογία που θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

​Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα προβλέπει αυξημένα πρόστιμα και προσαυξήσεις σε σχέση με όσους έσπευσαν και εντάχθηκαν πρώτοι. Όσοι ενταχθούν έως και αύριο που τυπικά λήγει η διορία του ν.4446/2016 θα επιβαρύνονται με 10%, ενώ για όσους ενταχθούν από τον Ιούνιο​ και μετά θα κλιμακώνεται σε 12% και ακόμα υψηλότερα.

Στις «άλλες διατάξεις» που θα προστεθούν επίσης με τροπολογία, αναμένεται να περιλαμβάνονται και διευκρινίσεις για θέματα όπως της φορολογίας αγροτών, επιχειρήσεων κλπ. που εκκρεμούσαν και έχουν προκαλέσει καθυστέρηση στην υποβολή των φετινών δηλώσεων Ε1.

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.