ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για δράση ΜΚΟ στο προσφυγικό

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες για τη δράση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης , αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών και προσφύγων.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τις επέδωσε την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλεται η δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι οποία στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αμέσως η κυρία Δημητρίου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο ανέφερε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμοδία που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.