ΕΛΛΑΔΑ

Απλά βήματα (λίστα)

Πώς μπορεί να εκπαιδεύσει κανείς το κουτάβι του μόνος του στο σπίτι

dogs-cardboard-dog-in-a-box

Από την ώρα που ήρθε σπίτι δεν μπορείτε να του αντισταθείτε. Είναι μικρούλι, χαριτωμένο, απαλό και έτοιμο να γεμίσει το σπίτι γαβγίσματα.

Βέβαια, ένα κουτάβι μες στο σπίτι είναι μια δύσκολη υπόθεση, μιας και εκτός το ότι σας γεμίζει με αγάπη και χαρά, σας φέρνει αντιμέτωπους με ευθύνες.

Ως αφεντικά θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, για να μάθει να συνεργάζεται μαζί σας αλλά και εσείς να επικοινωνείτε μαζί του.

Το purewow έχει μερικά χρήσιμα τιπς για να εκπαιδεύσετε το κουταβάκι σας στο σπίτι.

Εχετε πρόγραμμα

Ταΐζετε το κουτάβι σας κάθε μέρα την ίδια ώρα και πηγαίνετε το βόλτα την ίδια ώρα κάθε μέρα και στο ίδιο σημείο. Η συνέπεια είναι το «κλειδί».

Χρησιμοποιήστε λουρί

Ακόμα και αν έχετε περιφραγμένη αυλή, καλό είναι να χρησιμοποιείτε λουρί. Διαφορετικά αποσπάται και μπορεί να ξεχάσει γιατί βγήκε έξω. Φυσικά, στη συνέχεια μπορείτε να το αφήσετε ελεύθερο, θεωρώντας το ως ανταμοιβή μιας καλής συμπεριφοράς.

Μην το τιμωρείτε

Το να το αρπάξετε και να του τρίψετε τη μουσούδα εκεί που έκανε τη «ζημιά» δεν βοηθάει, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το σκυλάκι δεν έχει τη μνήμη ή τη δυνατότητα να συνδέσει τον θυμό σας με αυτό που έκανε.

Σε περίπτωση που το πιάσετε επ’ αυτοφώρω, χτυπήστε μια φορά τα χέρια σας και πείτε κάτι σαν «ωχ, ωχ» για να του δώσετε να καταλάβει πως αυτό που κάνει είναι λάθος και στη συνέχεια βγάλτε το έξω.

Ενθαρρύνετέ το

Κάθε φορά που ο τετράποδος φίλος σας κάνει τη «δουλειά» του στη βόλτα, επαινέστε το. Δώστε του μια λιχουδιά. Ωστόσο, μην βιαστείτε να το γυρίσετε σπίτι – οι σκύλοι είναι έξυπνοι και θα καθυστερούν, θέλοντας να βολτάρουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θυμηθείτε πως ατυχήματα συμβαίνουν

Ακόμα και ο πιο τέλειος σε συμπεριφορά σκύλος κάνει μερικές φορές κάτι που δεν πρέπει. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Η υπερβολική αντίδραση θα τρομάξει το κουταβάκι σας, κάτι που μπορεί να το κάνει να μην είναι τόσο ελεύθερο μαζί σας.

Το κουτάβι σας είναι μοναδικό

Αυτό φανταζόμαστε πως το ξέρετε. Με αυτό θέλουμε να πούμε πως δεν χρειάζεται να συγκρίνετε το κουτάβι σας με τα άλλα. Το ότι το σκυλάκι του φίλου σας έμαθε πιο γρήγορα από το δικό σας δεν σημαίνει κάτι.

Χρειάζονται περίπου τέσσερις έως έξι μήνες για ένα κουτάβι να εκπαιδευτεί πλήρως, ενώ κάποια μπορεί να θέλουν ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.